Mälarpaviljongen kunde knappast hoppas på en bättre hälsning från vädergudarna än när den numera traditionella Hattparaden arrangeras på onsdag den 1 maj.

– Så nu är det dax igen att börja ”knyppla ihop” en hatt till årets Hattparad, säger Hattparads-fixaren Leo B till QX.

Själva hattparaden, som startar 15.00 på Mälarpaviljongen har Miss Lena BH som paradledare och mingelvärdinna. DJ under kalaset är Martin Carl från Club sfurp.

De som delar i paraden runt på paviljongen bedöms av en jury som består av bland andra Tjorven och Lillan, dvs Per Öhagen och Razmus Nyström, Titti Schultz, Niklas Berglind, Prides ordförande Michael Bydryk och Christina Guggenberger som genom året lagt sin själ och hela sin arbetstid på att marknadsföra Stockholm som en hbtqi+vänlig stad.

Vinnaren, dvs den som har bäst, roligast och/eller smartaste hatt, får en goodiebag i pris med massa priser för sammanlagt tusentals kronor. Så värt fixa till hatten lite extra alltså!

Kanske viktigast av allt med Hattparaden, som ju ser ut att hållas i strålande solsken och normala vårtemperaturer, är att det markerar starten för Mälarpaviljongens insamling till Regnbågsfonden. Det var här, våren 2013, som fonden drogs igång som ett initiativ av restaurangen för att i början av 2014 bli en fristående stiftelse. Sedan dess har fonden samlat in miljontals kronor som går till att stötta hbtqi+rörelser, projekt och personer runt om i världen.