QX Förlag AB startades 1995 i syfte att garantera media som skriver om och bevakar regnbågssamhället.

QX Förlag ger ut månadstidningen QX, 12 gånger om året. Tidningen har en distribuerad upplaga på drygt 30 000 exemplar i månaden i papper och via appen Tidningen QX. Tidningen delas ut gratis huvudsakligen i Stockholm, Göteborg, Malmö liksom i Helsingfors, Åbo, Mariehamn och i ett flertal städer runt om Sverige. Det går även att prenumerera på tidningen och den kan även läsas digitalt via Issuu.

Förlaget ger även ut de digitala tidningarna QX.se och QX.fi med daglig bevakning av samhälle, nöje och kultur på svenska respektive finska. Här ingår även QX QueerMap Online som presenterar evenemang, träffpunkter, hotel, shopping, fester och festivaler av regnbågs- och regnbågsvänliga arrangörer. QueerMap Online ges sedan 2008 ut på svenska och finska. liksom engelska, tyska, norska och danska. Här lägger arrangörer själv in uppdaterad information om aktiviteter av intresse för QX besökare. Här finns även en dagligen växande guide till gay- och gayvänliga hotell, krogar och nöjesställen runt om i världen.  Skapa användare och lägg in egna evenemang: Skapa användare Logga in direkt: Logga in
QX förlags ansvarige utgivare är Jon Voss. Chefredaktörer är Anders Öhrman och Ronny Larsson.

För annons- och samarbeten kontakta vår annons- och marknadsavdelning

Sälj och marknadschef Ulrika Lahne, 08-4424950
Sälj Magnus Norgren, 08-4424952

Telefon vxl: 08-720 30 01
Adress: QX.se, Box 17 218, 104 62 Stockholm

Läs mer om vår annonsinformation.

QX.se besöksstatistik mäts veckovis av Google Analytics och presenteras på Kiaindex

Qruiser.com

Communitysajten Qruiser startades i juni 2000. Sajten blev snabbt en ledande mötesplats för hbtq-personer. 2021 har sajten drygt 70 000 aktiva användare huvudsakligen i Sverige och Finland. Qruiser presenteras förutom på svenska och finska även på engelska, norska, danska och tyska.  Logga in direkt.

QX Shop

Sedan förlagets start 1995 har QX Shop varit en del av förlagets verksamhet. Idag finns fler hundra olika produkter med koppling till regnbågssamhället. Vi har ett flertal verksamheter inom kommun och landsting liksom föreningar, Pridefestivaler, partier och företag bland våra kunder. Regnbågsflaggor liksom olika pins och annan utsmyckning med regnbågskoppling är de vanligaste produkterna. QX Shop är en web-shop, men i samband med ett urval av Pride-festivaler tas en stor del av sortimentet ut till festivalområdet.
Dessutom har QX hösten 2021 omkring 30 000 privatkunder. Shoppen presenteras på svenska, engelska och finska. Besök QX Shop

QX GayGala

QX Förlag arrangerade den första Gaygalan 1999. En gala som hyllar och uppmärksammar händelser under det föregående regnbågsåret. Galan hålls i februari varje år och har under en lång rad år sänts på nationell svensk TV. Producent för QX GayGala är Anders Öhrman

QX Förlag snabbfakta

QX Förlag startades 1995 av ca 30 enskilda för att garantera att oberoende regnbågsmedia fortsatte att ges ut i Sverige efter att Stiftelsen Rosa Triangeln, som gav ut gaytidningen Reporter, lagts ned.
Grunden för förlaget blev den gratisutdelade tidningen QX som i februari 1995 startats som bilaga till Reporter. Första numret som egen tidning gavs ut i oktober 1995.

1997 startades sajten QX.se med syfte att ge information och nyhetsförmedling.
I juni 2000 startade QX Förlag communityt Qruiser.
Via Qruiser genomför QX research-undersökningar om attityder i målgruppen.
Sedan 1996 har QX Förlag gett ut Stockholmskartan QX GayMap på engelska.
Sedan 1999 arrangerar QX den årliga GayGalan i februari. En fest där läsare av QX och besökare till QX.se nominerar och röstar fram vinnare i kategorier som Årets Homo, -Bi, -Trans, Årets Hetero, Årets Låt etc.

Idag ägs QX av ett 50-tal personer engagerade i regnbågssamhället.
QX Förlags styrelse leds av Oskar Bjursten
Företagets VD är Erik Johansson.

QX Förlag har under sin tid även gett ut tidningarna Corky, riktad till lesbiska och bisexuella kvinnor liksom Straight som riktade sig till homo- och bisexuella män intresserade av mode och trender. De två tidningarna gavs ut i fyra respektive 13 nummer innan de lades ned av ekonomiska skäl. Corky levde kvar som aktiv hemsida till 2007. I och med att QX.se omarbetades 2008 lades Corky som egen hemsida ned.