New York-bon Jasper Sparrow älskar att ha sex, och oralt analsex – rimming är en stående favorit.

– Jag har mycket sex och otroligt nog under mina 18 år som sexuellt aktiv har jag varken haft gonorré, klamydia eller syfilis. Nu när jag går på PreP är jag inte heller rädd för att smittas av hiv, skriver han i en självutlämnande krönika publicerad av New Now Next.

Han hade aldrig anat att han istället skulle drabbas av sjukdomsdoldisen. Vid tre separate tillfällen har han fått tarmparasiter genom rimming.

– Jag kan inte vara den enda homosexuella mannen som lider av det här problemet.

En av parasiterna som drabbat honom heter Giardia och utsöndras via avföringen. Den infekterar övre delen av tunntarmen och orsakar diarréer samt magkramper. Det är inte ovanligt att parasiten är vilande vilket gör att bäraren inte vet att hen smittats.

Giardiaparasiten

Vanligast smittar den genom förorenat vatten eller livsmedel, men kan också spridas sexuellt genom till exempel rimming.

– Jag hade aldrig hört talas om det förut, skriver Sparrow och vittnar om svåra diarrér i samband med infektionen.

 

”Homosexuella män vet inte att det är en risk”

Diagnos ställs genom ett avföringsprov och behandlas med antibiotika.

Sparrow blev kvitt sin smärtsamma magparasit och hade återigen ett friare sexliv. Men bara veckor senare insjuknade hans pojkvän med diarréer och magkramper. Efter ett besök hos läkaren bekräftades att även han drabbats av parasiten.

– Homosexuella män vet inte ens att det här är en risk. Vi har aldrig fått lära oss om parasiter under sexualundervisningen och ingen läkare har någonsin varnat mig. Jag har heller aldrig sett hälsomyndigheten eller någon organisation ge ut information om parasiter som överförs sexuellt, skriver Sparrow och fortsätter:

– När killar får tarmparasiter skäms det för mycket för att prata om det. Jag kan knappast vara den första personen som drabbas genom rimming, konstaterar han.