Abercrombie & Fitchs tidigare VD Mike Jeffries (80) hämtades igår in till förhör i Florida. Även hans partner (61) och ytterligare en man (71) har förhörts och meddelats att de åtalas för trafficking och 15 fall av sexköp. Åklagaren hävdar att den tredje mannen rekryterat unga män till Jeffries och hans partners ”sexevent”. Event som hölls i deras hem i Storbritannien, Frankrike, Marocko, Saint-Barthélemy och i Italien.

Enligt åtalet så ”använde de tvingande, bedrägliga och vilseledande taktiker” i samband med att männen rekryterades och ersattes för ”sex mot betalning”. Åklagaren hävdar att Jeffries och hans partners spenderade miljoner dollar på trafficking i samband med ”sexeventen”.

Åklagaren Breon Peace citeras i bland annat Washingtonblade.com med att ha sagt: ”Individer med makt har för sitt eget sexuella nöjes skull alltför länge handlat med och misshandlat unga människor som har få resurser till sin dröm, en dröm om att säkra en framgångsrik karriär inom mode eller underhållning.

Jeffries advokat säger enligt BBC, som var först med att skriva om övergreppen, att han och hans partner förnekar att de gjort något fel men kommer kommentera åtalet när de fått se det i sin helhet.

Den man som anklagas för att ha rekryterat männen säger via sin advokat till BBC att han blivit upprörd över att anklagas för att ha använt tvång eller vilseledande metoder. Han och Jeffries är efter förhören fria mot borgen medan Jeffries partner hålls i fortsatt förvar.

BBC skriver att även en civil stämning lämnats in mot Jeffries och hans partner för trafficking, våldtäkt och sexuella övergrepp. I den stämningen anklagas även Abercrombie & Fitch som företag för att de skall ha varit med att finansiera sin VD:s ”sexevent”.

Jeffries är inte längre VD för Abercrombie & Fitch och företaget har valt att inte kommentera åtalet.