En valundersökning som beställts av Human Rights Campaign visar att 95% av vuxna hbtq+amerikaner har registrerat sig för att rösta.

Undersökningen visar att det finns en stor majoritet av hbtq-väljarna som kommer lägga sin röst på Kamala Harris. 74% svara att hon är deras val jämfört med 7,5% som sagt att de kommer rösta på Donald Trump. De resterande har angett annan presidentkandidat, är osäkra eller planerar att inte rösta.

Resultatet baseras på 2400 svarande som fått frågan till sig mellan den 8 till 18 augusti av hbtq-ägda undersökningsföretaget Community Marketing and Insights.

I en kommentar till undersökningen, som släpptes i tisdags säger Shoshana K. Goldberg, utbildningschef på HRC att resultatet pekar på den röstnings-makt som hbtq-gruppen besitter.

– I praktiken är alla hbtq-amerikaner registrerade för att rösta, konstaterar hon.

De fem viktigaste frågorna som får hbtq-amerikaner att rösta är lagstiftning kring hbtq-frågor, följt av frågor kring reproduktiva rättigheter inkluderat rätten till abort. Även frågan om tillsättningen av domare i Högsta domstolen motiverar många liksom oron för Project 2025, den konservativa plattform som blev offentlig tidigare i år och som sedan till och med Donald Trump markerat en viss distans till. Den fråga som motiverat men inte direkt handlar om hbtq-frågor rör inflationen och levnadskostnaderna.

De mest motiverade att registrera sig för att rösta visar sig vara svarta väljare, 98,1%, vita väljare 97,5% medan bland spansktalande är det 91% som registrerat sig för att rösta. Äldre amerikaner är mer motiverade än yngre att rösta. 95% av de över 60 år medan endast 81% av ”generation Z” har registrerat sig.

För amerikaner i stort var det 2022 69,1% som registrerade sig för att rösta.