I ett pressmeddelande från arrangörerna. av Köln Pride i juli i sommar, framförs protester mot placeringen av en av scenerna under Karnevalen i Köln.

Köln Pride skriver att redan tidigare då avspärrningar fått stora grupper av berusade ungdomar att samlas nära Kölns stora queerområde, eller ”Bermundatriangeln”. utmed Schaafenstrasse har antalet trakasserier mot homosexuella som deltar i karnevalen ökat dramatiskt. ”Stora grupper berusade ungdomar” går via Schaafenstrasse på väg till festområden i närheten.

”Gästerna på Schaafenstrasse blir förolämpade, kränkta och, tyvärr, fysiskt attackerade på gatan,” berättar Köln Pride och söker nu stöd för tidigare påtryckningar mot Kölns överborgmästaren Henriette Reker. Pride har reagerat på att att ytterligare scener kommer placeras i närheten av queergatan och därmed öka risken för konflikter mellan berusade, till stor del heterosexuella, ungdomar och gaypubliken.

Det Pride uppmanat överborgmästaren och polisen att göra är att inte öppna fler scener i närheten av queer-området som gör att folkmassor passerar Schaafenstrasse och även att ta fram en plan för att öka säkerheten för queera som festar under karnevalsveckan i Köln.

Karnevalen startar i år den 8 februari och det blir fester och parader under fem ”galna” dagar. Från Weiberfastnacht till Veilchendienstag (Fettisdagaen).

Schaafenstrasse, den så kallade Bermudatriangeln, har en lång rad barer, klubbar och caféer koncentrerade på 150 välorganiserade meter. Det finns bland annat en gemensam garderob så att de som vill barhoppa, som turistbyrån uttrycker det, ”kan göra det utan att behöva oroa sig var man hängde av sig jackan”. Under Pride, eller CSD Köln, och Karnevalen är Schaafenstrasse smockad med festande.