En jury utser de nominerade och sedan röstar offentligheten via Helsingborgs dagblad. Årets Personlighet tilldelas ”den person som under året har skapat positiv uppmärksamhet vilket inneburit skillnad för regionens utveckling.” och Albin Ganovic fick priset med motiveringen:

 
Ganovic har satt Helsingborg på den nationella Pride-kartan med sitt engagemang i Helsingborg Pride. Hit har Albin lyckats boka såväl Petter Stordalen som Loreen. Hans arbete har inkluderat både scenframträdanden och arrangörsroller, vilket har stärkt hans profil som en mångsidig entertainer och samhällsfigur.
Hans bakgrund som artist med ett förflutet i cirkusvärlden och hans engagemang i stora publikevenemang har gjort honom till en populär personlighet både i Sverige och internationellt.”
Hur känns det i dag?
– Jag går på moln, det är en superstor ära och glädje. Jag förberedde inget tal, men när jag frågade min sexåriga brorson vad jag skulle säga OM jag vann så sa han: Säg jag är bäst! Och så fick det bli!
– Jag har förhoppningsvis gjort skillnad och påverkat människor. De är ju mitt jobb och jag hoppas att allt mitt arbete som jag lagt ner i både Pride och andra föreställningar just påverkar människor.
Vad händer nu?
– Härnäst arrangerar jag Vintercirkus där jag också är clown och så är givetvis planeringen inför Helsingborg Pride igång. I går ledde jag Rosa Bandet-gala i Helsingborg och sjöng ”I Will Survive”.