1. Har påven rätt?
Prästen, pappan, homoaktivisten (och pulpboksförfattaren) Lars Gårdfeldt tar det stora greppet när han diskuterar den teologiska föreställningen om homosexuella och samhällets undergång. En föreläsning som förstås bara blivit ännu mer angelägen efter pedofilfallen inom katolska kyrkan.
14 maj 15.00 HBT-universitetet, Artisten.


2. Birgitta Stenberg Superstar
Birgitta Stenberg är inget mindre än en levande legend. En ständig gränsöverskridare och normbrytare. Från ”Fritt förfall” till ”Eldar och is”. Missa inte när Birgitta snackar loss med Tasso Stafilidis. Mera Birgitta blir det också tillsammans med Mian Lodalen och Gun Nordstrand i ett gemensamt samtal på lördagen.


3. Bli en global HBT-aktivist
Lite trött på att prata om kyrkobröllop när hela världen står i brand? Klara Lundholm pratar om sin bok ”Global aktivism”. Efter föreläsningen förväntar jag mig att du grabbar tag i närmsta hen och startar en basgrupp. Missa inte heller lördagens föreläsningar ”HBT-kamp i stormens öga” om situationen i Uganda och ”Det är möjligt att leva öppet som homosexuell i Iran”.
Global aktivism.13 maj 11.30 HBT-universitetet, Artisten.


Suddenly last winter

4. HBT-filmfestival
Politik och samhällsfrågor står i fokus på Roy under festivalens filmsatsning, som invigs med den italienska ”Suddenly last winter”, om Gustav och Luca som vill gifta sig med varandra. Sedan öser det bara på med filmer om allt från insemination till manlighet.
Suddenly last winter, 10 maj 21.00 Bio Roy


Suddenly last winter

5. Mian Lodalen
Flator, litteratur och homokamp är rubriken för samtalet med Mian Lodalen på årets festival. En ganska bra sammanfattning av vad samtalet brukar cirkla runt när flatsveriges rappaste och vassaste tunga samtalar med Tasso Stafilidis.
15 maj 14.00 Stadsbiblioteket, utställningssalen


Athena Farrokhzad

6. Jag är en dark stupid pony.
Är du en liten hund som känner igen mig? + de Sade
Göteborgspoesins okrönta drottningar, Athena Farrokhzad och Linn Hansén, presenterar aktuell queer poesi. Ett formidabelt tillfälle att skaffa så många artypoäng att det räcker för hela festivalen.
12 maj 18.00. Stadsbiblioteket, Hörsalen.


Athena Farrokhzad

7. Heterofil – en heterosexuell kabaret
Teatr Weimar har hyllats och hypats för sin föreställning ”Heterofil”. En undersökning av härskarstrukturer och språk. Hur ordens makt kan användas för att förtrycka, förlöjliga och förminska. En språkintensiv föreställning skriven och regisserad av Christina Ouzounidis.
14 maj 19.00 Pustervik, stora scenen


Athena Farrokhzad

8. Gaystraight2hell
När jag tänker tillbaka på den korta tid jag bodde i Göteborg är det minnesluckorna från Gaystraight2hell jag saknar mest. Upptrissade förväntningar, snygg publik och en riktig shyst klubbstämning ingår i konceptet man återupplivar på HBT-festivalen..
15 maj 22.00 Stadsteatern, foajébaren



9. Regnbågsfiskar
Jo, jag vet att hbt-världen ofta känns lika trång och instängd som ett litet akvarium. Kanske känns det lite bättre av att titta på hbt-djur som verkligen guppar i små glasburar hela dagarna? Transsexuella brunnäbbor, könsbyten och udda fortplantningssystem är höjdpunkterna när Sjöfartsmuséet visar upp djurens regnbågsfamiljer.
13 maj 12.00 Sjöfartsmuseet Akvariet,


10. Regnbågspromenaden
Vem behöver en prålig parad när man kan ta en mysig vårpromenad tillsammans istället? För första gången avslutas festivalen med en promenad/parad från Göteborgsoperan till Götaplatsen, där det sedan blir artistgala med bland andra Mariette Hansson, Andrés Esteche och Christina Kjellsson på scen.
16 maj. Samling utanför Göteborgsoperan 13.00,
artistgalan startar 15.30 på Götaplatsen.