Det är tio år sedan Efva Attling designade den första officiella pride-dogtagen. En enkel metallplatta i svart band. Hon har stått på prideområdet i ett litet tält och sålt sina silversmycken. Bögar, flator och andra såg hennes egensinniga silververk som väckte omedelbart habegär genom sin enkelhet. En smyckesklassiker som synts kring mångas halsar är silverplåtarna med texten Homo Sapiens. Idag designar hennes företag glasögon, grammisstatyetter och glas. 2002 fyllde Efva Attling 50 och valdes till den bäst klädda kvinnan av Elle.

Förra året var ett bra år för Attlingkoncernen. Den omsatte hela 75,5 Mkr vilken är en ökning med 31 procent jämfört med året innan. Dagens Industri konstaterar att hon fördubblat omsättningen på två år. Förra årets vinst var på 12,9 Mkr efter skatt, vilket är 153 procent bättre än 2006. Rörelsemarginalen är också god. Den ligger på dryga 27 procent.

Efva Attling har idag fem butiker och åtta bolag. Fyra av dem är utländska. De goda resultaten stänker över på Efva Attling själv. 9 Mkr av vinsten har delats ut till koncernens ägare, bolaget Efva Attling Strategi, där hon är registrerad som ensam ledamot.

I år är Efva Attling-prideaktuell som en av sex designers som får skapa ett särskilt skyltfönster hos Nordiska Kompaniet, NK. Dekorationerna har regnbågstema och de visas 25 juli till och med 3 augusti.

Efva Attling Stockholm, Hornsgatan, i QX GayMap

Efva Attling Stockholm, City, i QX GayMap

Efva Attling Stockholm, Helsingfors, i QX GayMap

Efva Attling Stockholm, Oslo, i QX GayMap