– Jag är programledaren som kommer försöka förklara världen och vid min sida har jag Sveriges Radios ungdomskorrespondent Robin Olin som kommer försöka förstå världen. Hjärna och hjärta liksom. I homogaytermer: jag är top som vill ha överblick, han är bottom som mer vill närstudera kudden.
Vilket land tycker du är värt att uppmärksamma som ett positivt HBT-exempel?
– Jag tycker att USA är inne i en väldigt spännande omvandling. Från att ha varit landet där kontraregnbågsrevolutionen fick fäste på 70-talet i till exempel Dade County, försvinner HBT-frågorna från den politiska hetluften. Don’t ask don’t tell – som trots att det var en kompromiss höll på att döda Clintons hela politiska agenda på 90-talet, kunde relativt enkelt röstas bort och både McCain och Bushs döttrar, republikanernas senaste presidenter/kandidater, har kommit ut för homogiftermål.

Vilket land har som man säger ”utvecklingspotential” ur ett hbt-perspektiv tycker du?
– Jag måste säga Uganda. Det här med dödsstraff känns så ofattbart medeltida parodiskt urkonstigt att det borde vara omöjligt. Lyckligtvis tycks dom ju lyssna en del på internationell opinion.

Du är nyinflyttad från Göteborg, vilka är dina iakttagelser så här långt kring Stockholms gayvärld?
– Att om en tärd man med lite bulliga byxor instoppade i höga stövlar scannar dig med en apparat betyder det INTE att det är en Mad Maxig sci-fi-lajvare. Det är bara en 30+ gay som kollar dig på Grindr.

Korrerapporten sänds live från entrén i Radiohuset i Stockholm, kl. 18.03-20.00 på söndagar.

Korrerapporten på sr.se