I flera år har jag gått förbi Hotel Tegnérlunden som låg här tidigare, det var nergånget och fult och med en fasad som inte gjorde någon glad. Jag minns att min dåvarande pojkvän sa: ”Det här hotellet borde nån rusta upp och göra fint, det har ju ett fantastiskt läge”. Och nu har det blivit precis så. Villa Dahlia är the new kid in town och har snabbt seglat upp som ett av Stockholms vackraste boutiquehotell. Så otroligt fint det har blivit. Fasaden har fått en ordentlig putsning, hotellets 103 rum och sviter är fantastiskt fint inredda, det känns ombonat med mjuka varma färger på väggar mattor och möbler. Beige låter trist så jag väljer att kalla det sandfärgat. I hotellobbyn möts vi av ett schackrutigt golv, en reception i trä och marmor medan matsalen och baren har en chic 60-tals känsla som för tankarna till Lydmars matsal. Här är det som att komma hem till någon med bra smak och fet plånbok.

Villa Dahlia har bara haft öppet ett par veckor men gästerna har redan hittat hit, receptionisten berättar att hotellet kommer att vara fullbokat imorgon. Vilken tur att vi är här idag tänker vi och beger oss mot vårt rum på 6:e våningen.

Villa Dahlia ägs och drivs av familjen Malmström som även har Hotel Diplomat (sedan 1960-talet) och Villa Dagmar (sedan 2021) i sin portfölj.
Vi får ett rum med utsikt över Tegnérlunden och takåsar. De vackra husen runt parken ger en känsla av att vi är i Paris.
På innergården finns en uteservering och på taket en rooftop bar (som är stängd för säsongen) med utsikt över Stockholm.

Vi tar oss från taket till källaren, på Villa Dahlia finns nämligen två våningar som ligger under marken. Rummen här nere har antingen fönster mot en liten konstruerad ljusgård eller inga fönster alls. Klaustrofobi tänker någon? Inte alls. Rummen ser exakt likadana ut som ovan jord och med långa gardiner längs med ena väggen. Supersnyggt och lite billigare.

Hotellet har även ett spa och fitnesscenter med två bastur och ett kvadratmeter stort kallbad. Gymmet är gediget, ett av de större hotellgymmen jag varit på.
På kvällen blir det middag i restaurangen, vi käkar Spaghetti Alle Vongole (265 kr), och Conchiglie Rigate Guanciale (265 kr), och dricker kallt vitt vin. Väl tillagat men även med väl tilltagna priser… En pasta och ett glas vin ca 450 kr.

Sängarna på Villa Dahlia är fantastiskt sköna och sängkläderna lika mjuka som kuddarna är breda…

Villa Dahlia är helt klart ett av de finaste hotellen jag bott på, hit kan man gå även om man inte är hotellgäst, äta mat eller sitta i baren. Det enda jag skulle vilja anmärka på är frukosten, utbudet är så oerhört sparsamt, från bröd och flingor till pålägg och juice. Jag vet inte om det beror på att vi är så få gäster på hotellet just den här dagen, men lite märkligt måste jag säga. Och ovanligt.
Men bortsett från det är Villa Dahlia på många sätt en liten hotelldröm!