Tidning

Stiliga tidningen Bleck har just kommit ut med ett nytt nummer. Chefredaktör Linna Johansson har reagerat på en artikel av Eva Moberg och inspirerats att leta efter icke feminister som diskvalificerats som ”rättrogna”.
Och hon hamnade hos Petra Meyer och Petra Östergren som gått ut i hård kritik mot antiporrörelsen.
I nya numret av Bleck uppmanar Petra Östergren till en öppning av analysen om partnermisshandel. Hon kritiserar sin tidigare radikalfeministiska analys där endast mäns misshandel av kvinnor räknas, inte kvinnors av män, kvinnors av kvinnor och mäns av män. Hon ställer frågan: ”Varför ska enbart heterosexuella kvinnors erfarenheter höras och inkorporeras i analyser?”.
Petra Meyer intervjuas om sin syn på porren och önskar att fler kvinnor skall spela in porrfilm och bilda kollektiv för att ta kontrollen över ekonomin i branschen.
Queerforskaren Tiina Rosenberg intervjuas om homosexualiteten och queerteorin. Och så sätts kristdemokratiska ungdomsförbundets ordförande Magnus Berntsson på heta stolen och pressas att diskutera förbundets nej till homoadoptioner.
Genialt inslag i tidningen är den lätt oskyldigt ställa frågan till riksdagsmän från alla partier: ”Är det rätt att heterosexuella skall få adoptera”.
94 sidor består nya numret av, där även Nina Björk intervjuas och en mängd intressanta kommentarer och recensioner ges plats.
Tidningen kostar 170 kronor för prenumeration på fyra nummer eller 50 kronor i kiosken.

http://www.bleck.org

Publicerad: 2001-01-04 18:12:07