Kungabröllop

Kronprins Haakon av Norge och Mette-Marit Tjessem Høiby skall gifta sig den 25 augusti 2001. Det kunggjorde kronprinsen på en enormt välbesökt presskonferens som just nu pågår i Oslo.
Detta var första gången norrmännen fick se paret framträda officiellt.
Tjessem Høiby sade att hon har fått mycket stöd från det norska kongaparet. Ryktena har ju varit ihärdiga vad beträffar mamma Sonjas åsikter om sonens blivande hustru… Inte nog med att Mette Marit är en vanlig tjej som köper sina kläder på H&M, hon har även en son på 3 år, vars far sitter i finkan för droginnehav. Men det är underbart att det blåser nya vindar i de Europeiska kungahusen, och Mette Marit har nog aldrig i sin vildaste fantasi anat att hon skulle gå från ravepartyn i skogarna i egenskap av Techno Queen till att bli en riktig Queen. Det är helt enkelt för bra för att vara sant! Hon sa i dag att hon gläder sig både till
äktenskapet och till att bli Norges kommande Drottning….ja ack..vem hade inte gjort det…

Förlovningsringen som Tjessem Høiby fick av kronprins Haakon är samme ring som Kung Harald gav till drottning Sonja då de förlovade sig.
– Det er viktig för oss att ta vara på de goda traditionerna som kungahuset har fört med sig och föra dem vidare sade Haakon idag.

QX önskar de unga tu lycka till!

http://www.kongehuset.no/

Publicerad: 2000-12-01 16:06:54