I Helsingfors är det action. Medan jag sitter i hotellobbyn och skriver virrar långt hår och svarta jeans förbi. Thomas G:son in person. Han har skrivit Spaniens bidrag som ska i elden i kväll. Lycka till!
Irländarna sitter i solen utanför med hattar i deras flaggas färger och gröna fjäderboor. Isländska Eirikur Hauksson tar det lugnt. Vitryska Dima Kolduns manager, Filip Kirkorov ser lite vilse ut i sina blåa träningsbyxor och t-shirt som knappast sett colortvättmedel de senaste åren. Snyggare är de vitryska tjejerna, sminkade, långa ben och med kläder med passform.

Men för mig är det annat som gäller. Eurovisionen drar till sig glada flator, bögar och allt däremellan. Nordens största gayclub DTM organiserade därför tillsammans med Qruiser, dagen före dagen, en rejäl fest. En extra krydda var invigningen av Qruisers nya surfstationer.

Glada partymänniskor kunde ta del i en klistermärkstävling där första priset var en flygresa för två med KLM till Amsterdam.

Kön utanför var lång och antalet festsugna nådde max av vad lokalen tillät. Vid stängdags var det afterparties på olika ställen, men för oss som jobbar blev hotellrummet räddningen. Fast att somna när den finska solen vaknar och Serbiens Molitva spelas utanför på gatan är svårt.

Nu springer en fräschare Kirkorov förbi. Och Dima Koldun har glömt sin jacka och måste upp på hotellrummet. Han är snyggare i verkligheten än på tv.

Här kommer i alla fall mingelbilderna!

Lång kö på Dont Tell Mama.

Trogen Qruisermedlem testar surfstationerna.

Full fart på dansgolvet.

Jone delar ut klistermärken.

Qruisermedlemmar.

Qruiser och KLMs tävligen för kvällen börjar.

Då gäller det att snabba på.

Duktiga.

Koncentrerade.

Spännande att vara tävlingspublik.

Vad tittar han på?.

Vinnarna av två biljetter med KLM Helsingfors Amsterdam.

Här serveras det jägermeister.

Party party.

Dansgolvet.

Catwoman och vän.

Glad Bi.

Populära klistermärken.

Klistermärkerna talar för sig.

Snygga pojkar.

Cool outfit.

Baren.

Vi vet alla att det är Eurovision.

Mycket aktiv bartender.

Ut med tungan!.

Killar på DTMs övervåning.

Norska representanten i etiopiska FN-delegationens eurovisionsfanclub!

Charming.

Markku är chef på DTM.

Ännu flera flaggor.

Finsk medlem och Jörgen på Qruiser.

Ben med ny kompis.

Publicerad: 2007-05-12 14:11:42