Pride 2006

Eftersom Nice på Franska Rivieran är en hänförande plats mellan ett bländande azurblått hav och alper har turister i alla tider dragits hit och vi kan idag se en allt större mängd gays tillbringa sin semester här, vilket märks på stränder, restauranger, barer och nattklubbar.

Självklart är Côte d’Azur värd sin egen Pride-weekend och efter filmfestivalen i Cannes och Grand Prix i Monaco hade Nice sin egen Pride-weekend i pingst.
Pink Parade arrangerades för 3:e året av AGLAE, en organisation som kan liknas med ”RFSL goes Côte d’Azur” och består av ca 250 aktiva medlemmar, klubbar, barer och andra gay etablisemang som har som mål att synliggöra den homosexuella kulturen här på Rivieran.

Organsiationen bedriver också preventionskampanjer kring hiv/aids i regionen. Under hela helgen har det självklart varit specialarrangerade dagar och kvällar på de olika barerna och klubbarna och den 3:e juni var det åter igen dags för själva Pink Parade som i år drog ca 5 000 glada homos, vänner och besökare från hela världen som på klassiskt sätt dansade fram på gatorna i centrala Nice under temat ”La Nice Attitude”.

På länken aglae.supersonique.net hittar du länkar och adresser till boende, shopping, barer och klubbar i Nice.


Rivierans Miss KOKA som Mr KOKA med sydamerikan


Wayne med nyfunnen vän


Taskin från Turkiet med tjejkompis och Paco från Spanien


Allas Cathy och Pascal med Fabien


Hårkreatör Patrick och Stephan

http://www.gay-provence.org/

Källa: Läs mer om gaylivet på Rivieran

Publicerad: 2006-06-08 10:42:06