Melodifestival 2006

Okej, nu är jag på plats! Hade en tuff lämning av nya numret av QX i går natt och dessutom blev det tågstopp i Borlänge. Hann precis höra Andreas Johnson och hans låt ”Sing for me”(vilken var bättre än jag trodde) innan det blev lunchpaus. Och han ligger fortfarande bäst till för en Globen-biljett enligt Svenska Spel. Hmmm, jag tror liksom inte att Marit i Malung och Bo i Borlänge vill se hans popdänga i sextiotalskostym i Globen. Vilka ska rösta på honom?
Nu har jag hört allt utom Hannah Graaf, vilket jag sörjer för ex-utvikningsflickan sägs vara starkare än vad ”folk” anat. Heja Hannah!
Min spontana reaktion är att Linda Bengtzing gör en kanonschlager som MÅSTE gå till Globen, Magnus Bäcklund gör en pampig irländsk ballad som känns tryggt trist som ANTAGLIGEN går till Globen, Simone Moreno har en maffig samba som om det finns någon rättvisa, BORDE gå till Globen, Pandang gör dagisrap och är chanslösa, Anna Sahlene gör en girlpowerstark Cher-disco, som ingen kommer att rösta på och Electric Banana Band känns trots allt inte så farliga som jag nog först befarade…
Återkommer såklart ikväll med betygsättning på alla bidrag med mera….

….Och…. jag måste ju bara nämna hur röstningen går till. Det har varit lite snack om att förlorarna ska basuneras ut. Och det stämmer inte riktigt. Vi kommer under programmets gång att få reda på vilken låt som kommer åtta och den låten försvinner då från röstningen (så ni som röstat på den får hitta en ny favorit….), någon minut senare får vi reda på vilken låt som blir sjua och också de får lämna tidningen. Kort efter det kommer kuverten med de fem finalisterna in och ytterligare en låt (nr. 6) försvinner. Och då, blir det som tidigare år; räkneverken nollställs och vi får alltså fem finallåtar att rösta på. Två av dessa går sen till Globen och två till Andra Chansen.
Alles klar?

….Och… pausakten vet vi inget om än så länge. Vad vi vet så sitter de fast i Chicago i en snöstorm. Och presskonferensen i Pressrummet i sportarenan utvecklades till en löjlig gissnaingslek då han som ledde den inte kunde säga något alls om någonting förutom att ”akten” satt fast i Chicago och var ”spännande”….

….Och… angående detta, hade inte Christer Björkman hamnat på sjukhus med magsmärtor tidigare i veckan skulle vi ha fått se två norska succédrugor framföra en helt fantastisk låt från norska schlagerfinalen. Hoppas att de dyker upp i en annan delfinal för jag älskar ”Absolutely Fabulous” med Queentastic.

….Och… vad ni än hör ryktas om så har Bert Karlsson INTE kört på en älg.

….Och… Linda Bengtzing har två klädombyten i sin medryckande buggschlager.

Och…. om (hemska tanke) Electric Banana Band går till Globen och sedermera vinner så har jag namnen på de vi ska skylla på (två ovanligt trevliga personer i övrigt förresten….)

Publicerad: 2006-02-17 16:45:29