För upplysnings skull: en gasque innebär en helkväll med sittning (trerätters middag) och eftersläpp där det festas loss.
I den anrika studentstaden Uppsala vimlar det året om av gasquer på studentnationerna. De flesta av dessa har gamla anor och traditioner som lever kvar. Att samhället och dess normer förr i tiden tydligare såg ut på ett visst sätt, återspeglas till viss del i dessa gasquer. Klädseln skall vara högtidlig, ens kavaljer förutsätts vara av motsatt kön etc.
FUGS (Föreningen Uppsala GayStudenter) tycker det är dags att bredda och öppna upp gasquebegreppet. Därför anordnas lördagen den 2 april Uppsalas första ordentliga gaygasque! Genom ett antal konkreta åtgärder såsom slopat krav på viss klädsel (klä dig så att du känner dig fin), noga valda sånger och icke-heteronormativ bordsplacering hoppas vi kunna skapa en oförglömlig kväll med öppen och glad atmosfär dit ALLA oavsett känner sig välkomna.
Gaystudentföreningar i övriga landet har bjudits in till evenemanget, vilket är öppet för alla. Information om hur man anmäler sig till gasquen hittas på FUGS hemsida

Publicerad: 2005-03-11 10:29:23