QX mars 2005

Recepten är beräknade till 6 personer.

Förrätt

Rökta räkor
Rökta musslor
Syltad ingefära(sådan man har till sushi)
Färsk spenat,Roman sallad
Gräddfilssås

Tunnbröd med röd caviar och stark mjukost

0,5 kg rökta räkor
3 burkar rökta musslor
1 påse färsk spenat, 1 kruka Romansallad
Syltad ingefära(säljs i glasburk)
tunnbröd
1 burk kaviar
stark mjukost

Sås:
3dl gräddfil
0,5 kruka hackad färsk dill
1,5 tesked socker
lite salt
1 matsked senap
Några varv med pepparkvarnen
En pressad citronklyfta

Grovhacka det gröna och lägg på en tallrik, lägg på skalade räkor och musslor. Dekorera med syltad ingefära och en citronskiva(om man vill att det ser extra piffigt ut, strö lite paprikapulver på citronskivan!)Ringla över gräddfilssåsen.
Bred på mjukosten, som är blandad med kaviaren, på tunnbrödet och rulla samman. Skär i lagom bitar och lägg upp på ett fat och servera till.

Huvudrätt

Vilsdsvinsstek
Bulgur med rostade pinjenötter
Rödbetsgroddar
Ugnsbakad rotselleri
Rabarberchutney
Basilikasås

1 Vildsvinsstek ca 1.5 kg

Sätt ugnen på 175 grader, bind upp steken(om inte det är gjort innan)slå olja i en ugnsform och lägg i steken, salta, peppra och någon örtkrydda passar bra. Lägg några skalade vitlökar,vanlig gul lök och morötter i formen, för smakens skull.Sätt i
stektermometer och in i ugnen. Håll koll på termometern och tänk på att temperaturen stiger någon grad när man har tagit ut steken. En stund innan steken är klar lägg in rotsellerin som du har penslat med lite olivolja.
Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet, rosta pinjenötter i en torr stekpanna och blanda samman.

Sås:
2 paket matlagningsgrädde
2 msk Kalvfond(finns på flaska i butik)
peppar
1 kruka basilika
Maizena redning

Koka upp grädden och blanda i grovhackad basilika och kalvfond, red såsen till lagom tjocklek. Dra ifrån spisen och mixa ihop med en stavmix.

Skiva upp köttet och lägg upp på tallrik tilsammans med bulgur, rotselleri och sås. Dekorera med rödbetsgroddar och en kvist basilika.
Rabarberchutneyn var mammas recept…!

Dessert

Vanilj och Citronpannacotta med röda vinbär

6 dl vispgrädde
1 msk rivet citronskal
0,5 vaniljstång
2 msk socker
Gelantinpulver

Koka upp grädden tillsammans med rivet citronskal. Skrapa ur vaniljstången och blanda ner. Sockra. Blanda i gelatinpulver enligt instruktioner på paketet. Grädden ska endast koka upp, dra bort från värmen. Häll upp i portionsskålar och ställ kallt.
Dekorera med färska bär vid servering!

Smaklig måltid!

Publicerad: 2005-02-24 16:05:03