Homohat

Det brittiska musikpriset MOBO har under de senaste åren framgångsrikt delats ut till artister som arbetar med musik som anses ha ett svart ursprung. 50 Cent, Justin Timberlake, Li´l Kim och Neptunes är några av de som prisades förra året.

Nu väljer de ansvariga bakom prisutdelningsgalan att utesluta artister som är uttalade homofober. De som organiserar galan vill inte marknadföra den typen av budskap; berättar UK.GAY.COM.
Artister som Beenie Man och Buju Banton; som nyligen uppmärksammats för deras homofobiska texter är två artister som får ta konsekvenserna av sin inställning till homosexuella.
Kontroversen började redan förra året då gayaktivister i England protesterade mot ”mördarmusik som uppmuntrar till våld mot homosexuella” när Beenie Man, Bounty Killer och Elephant Man nominerats till ett MOBO-pris.

Beenie Man släppte så sent som förra veckan en låt med anti-gay budskap i sitt hemland Jamaica.
En taleskvinna för MOBO sa i ett uttalande:
– Vi tror inte på censur och förespråkar yttrandefrihet; men vi vi kan inte stå för artister med texter som innehåller hot mot olika grupper.

I förrgår ställdes Buju Bantons uppträdanden i Sverige in. Och nyligen ställde tyska Saarbrückenfestival in ett uppträdande med honom för hans hatiska texter om homosexuella.

http://www.uk.gay.com

Källa: UK.GAY.COM

Publicerad: 2004-08-25 00:00:00