World Aids Day
Till kampanjen har en affisch och annonskampanj tagits fram där bland andra Carl-Peter Missis Green Licorish uppmanar till engagemang. Missis Green kommer i och med kampanjen ut som hiv-positiv.
Varför valde du att berätta att du är hiv-positiv?
Jag vill bidra till att få bort den här tråkiga stämpeln, berättar Carl-Peter. Det skall inte behöva vara något märksvärdigt eller konstigt. Jag förstår helt enkelt inte vad det är som är så farligt med att vara öppet hiv-positiv.
Jag har ett bra liv trots att jag är hiv-positiv och jag är nöjd med min tillvaro. Jag lever ett väldigt hiv-positivt liv just nu.
Hur tror du reaktionerna blir nu när du kommer ut?
Jag vet inte? Bryr sig folk överhuvudtaget, frågar sig Carl-Peter. Ingen av de som jag berättat det för på senaste tiden har reagerat negativt. De tycker det är starkt att jag är öppen.
Och din familj?
Jag berättade bara för mamma så fick hon göra resten. Men min familj har aldrig haft problem med att jag är bög.
Vad betyder årets tema för dig?
Att vi hiv-positiva har tagit ett stort ansvar för att inte sprida hiv – men vad gör hiv-negativa? Jag ser det som en uppmaning till hiv-negativa att de ska se till att inte bli smittade. Att det handlar om ett delat ansvar.
Hur ser situationen för hiv-positiva ut idag i Sverige?
För mig är det lätt eftersom jag är öppen och har ett jobb på Posithiva gruppen Syd i Malmö. Och med de mediciner som finns idag lever jag ett normalt liv.
Är det inte svårt med medicinerna?
Det är en vanesak. Jag borstar tänderna minst två gånger om dagen och så tar jag tabletter två gånger. Jag har turen att ha väldigt lite biverkningar och de funkar bra på mig just nu. De flesta jag känner har få biverkningar.
Vad gör du på Världs aids-dagen?
Jag kommer att vara i Kungsträdgården i anslutning till RFHPs informationstält och på söndagen går jag till The Life Foundation. Sen spelar jag på Torget.
Carl-Peter lever tillsammans med Jens-Peter Johansson, aktiv i Riksförbundet för hiv-positiva, RFHP och en av de som arbetar mest aktivt med hiv-positivas rättigheter idag.
RFHP kan man nå på telefon 08-714 54 10, www.rfhp.a.se och Positiva Gruppen Syd på 040-791 61 eller via länken nedan.
http://www.positivagruppensyd.org.se
Källa: Positiva Gruppen Syd
Publicerad: 2001-11-30 16:01:31
Uppdaterad 2016-12-01
Hjälp oss att komma ut
För att QX som månads- och nyhetstidning skall kunna fortsätta ge röst åt regnbågssamhället i hela sin fantastiska bredd behöver vi ditt stöd!
Som prenumerant får du månadstidningen digitalt före alla andra och du kan även välja att få den hemskickad. Med ditt stöd kan vi fortsatt komma ut!