Läsning

Att Eva Dahlgren mer och mer går mot det litterära skrivandet har vi länge förstått. I höst kommer första beviset på det. Lars & Urban och pudelstjärnorna är den underliga titeln på en barnbok som Eva skrivit. Bilder är tagna av fotografen Denise Grünstein som samarbetat med Dahlgren under många år.
Boken handlar om hundarna Lars och Urban. Lars är taxichaufför och stans snyggaste tax. Urban är sjuksköterska på Södra hundsjukhuset. Lars älskar tjejer över allt annat och Urban, han älskar gropar och stjärnor.

Vi som haft nöjet att höra Evas mellansnack under hennes konserter hoppas att denna bok innehåller samma känsla för humor. Och av den korta beskrivningen av boken att döma så gör den det.
Barn som inte kan läsa samt fanatiska fans till Dahlgren kan höra henne läsa boken via den medföljande cd:n.

Den som blev förvirrad och kanske sur efter att ha läst Anne Holts förra bok ”Död joker” så kommer nu fortsättningen och förhoppningsvis en och annan förklaring. I ”Utan eko” möter vi återigen den lesbiska kriminalaren Hanne Wilhelmsen. Hon har som vanligt ett knepigt mordfall att lösa men känslolivet och samvetet är kanske än mer invecklat.
Utan eko finns i bokhandeln från den 15 augusti, Lars & Urban och pudelstjärnorna från den 5 september. Båda böcker är utgivna av Piratförlaget.

http://www.qx.se/info

Källa: Här finns QX

Publicerad: 2001-08-15 01:00:00