Så. Scotts föll mot Sarah, BWO föll mot Lili & Susie, Amy fick på nöten av Starpilots och Rigo knockades av Caroline af Ugglas. Sedan blev det spännande: Sarah mötte Lili & Susie i den första duellen och visst fasiken är det lite synd att systrarna föll på mållinjen mot Sarah? Dessutom när en hyfsat trist låt som Sofias Alla trallade in i Globen. Kunde vi inte fått veta internationella juryns val INNAN vi röstade i duellen SDF vs. Lili & Susie? Då kunde vi ju garanterats att Sarahs låt valts av dom och därmed lägga våra röster på syrrorna. För visst måste den internationella juryn ha hållt Moving on högre än Alla?
SDF gjorde i alla fall otroligt bra ifrån sig trots sin halsåkomma och visade att hon har en ballad av internationella mått. Den kommer att placera sig riktigt högt i Globen och vi är överlyckliga att hon nådde dit. Hurra!

Sedan mötte Starpilots i en duell mot af Ugglas som många trodde skulle vinnas av piloterna. Men nixpix, här fick Caroline af Ugglas sköna Janis Joplin-trall en biljett rakt förbi de småfåniga piloterna. Det var en kul och oväntad överraskning.
Caroline och Sarahs avancemang innebär ju dessutom att Molly Sandéns Så vill stjärnorna inte längre är ensam ballad i Globen och därmed dalar ju sjuttonåringen ett par pinnhål före dessa starka AC-damer.

I övrigt var det en kul men lååååång sändning. Var det inte lite för mycket att höra duellanterna igen? När Caroline sjungit sin låt en andra gång var det nog inte många förutom de mest inbitna fansen som orkade lyfta luren en gång till. Dueller har vi liksom sett lite för mycket av nu?
För även om det varit en kul grepp i deltävlingarna så har vi väl blivit lite mätta på den sortens upplägg när det är dags för ”Andra Chansen”?

Well. Nu ska vi på efterfest i Norrköping och lovar att leverera bilder från festen i morgon bitti.
Sedan ska vi se fram emot en kul Globenfinal som känns betydligt mer öppen än vad de gjort de senaste åren. Kul!

Startfältet i Globen blir då alltså:

Alcazar ”Stay the Night”
Emilia ”You´re my World”
Måns Zelmerlöw ”Hope & Glory”
H.E.A.T ”1000 Miles”
EMD ”Baby Goodbye”
Molly Sandén ”Så vill stjärnorna”
Malena Ernman ”La Voix”
Agnes ”Love love love”
Sarah Dawn Finer ”Moving on”
Caroline af Ugglas ”Snälla, snälla”
Sofia ”Alla”

Och glöm nu inte att kolla in på Schlagerprofilerna för allt det där lilla extra…