En snorjämn schlagermardröm!

I våra ögon skulle man nämligen kunna slänga in Danny och Eric Saade och få en ännu bättre Globen-final än den som väntar om en vecka. Här finns ju nåt för alla, alltifrån söt bossanovapop via countryballder till explosiv E-typedisco och suggestiv modern dansmusik.

Åtta låtar ska alltså bli två och bara en av våra fyra festivalfavoriter kan klara sig ur detta med Globen i sikte.
På övre halvan möts fyra riktigt starka låtar med lika vassa artister. Först är det mardrömsfajten mellan Jenny Silvers ABBA-schlager och Love Generations dansdänga Dance Alone. Och den som klarar sig ur det får slåss mot söta Sara Vargas popvisa eller Loreens fantastiska iTunes-hit My Heart is Refusing Me.
Hur i helvete ska det gå? Ingen låt av dessa känns given, och vi har hört olika bud om vinnare varje gång vi pratar med skivbolagsfolk, journalister och bloggare.

På undre halvan ser det blekare ut, men låtarna är ändå bra. The Moniker, kvällens enda kille, möte Linda Pritchards ballad Alive. Och Pernilla Andersson får brottas med schlager-MILFarna i Shirleys Angels. Vem kan utse vinnare där?
Nej det är verkligen genomsvårt i år.

Men låt oss försöka bryta ner det:

Love Generation mot Jenny Silver

Vilken mardröm! När årets bästa schlager ställs mot en av årets bästa poplåtar är det så klart en mardröm för oss som helst vill ha alla fem tjejerna i Globen. Jennys Kylieblingade ABBA-krumelur slår de gammalschlagers som redan finns i Globen med hästlängder, men vi tror tyvärr inte hon får visa dem hur en schlager-slipsten ska dras 2011, utan tror (och hoppas) Love Generation plockar RedOne ett steg närmare finalen där han och tjejerna redan borde hamnat förra lördagen.

Spring för livet mot My Heart is Refusing Me

Loreen vs Sara Varga
Ännu en mardröm, då två av årets starkaste uttryck och texter måste slåss med varandra, och som är helt omöjlig att tippa utgången på. Sara med sin jazziga visa har tydligen berört mängder av drabbade kvinnor ute i landet och står för ett av festivalens genombrott i år, medan Loreen med sin starka midtempodansdänga har fått samma genombrott och har byggt ett imponerande buzz sen Göteborg samt sålt som smör i solen på iTunes. Vi tror Loreen skulle kunna gå hela vägen om hon fick chansen, och tippar därför henne till nästa steg.

I ett eventuellt andra möte mellan Love Generation och Loreen kan precis vad som helst hända, men det vi vet solklart är att ett av årets mest finalvärdiga bidrag kommer försvinna här.Fruktansvärt! Kan inte SVT slänga in en joker eller ett frikort eller liknande? I vår drömduell ger vi det i så fall till Loreen och tippar att ni röstar Love Generation vidare.

Oh My God mot Alive

The Moniker vs Linda Pritchard
Vi är ju fortfarande bara förtjusta i Lindas svulstiga Kempe-ballad den första minuten, medan vi fortfarande lite motvilligt blir rejält glada av The Monikers Beatles-för-de-som-inte-lyssnat-på-Beatles-trall. Tyvärr tror vi att de flesta andra tycker precis tvärtom och tippar att Linda tar den här duellen.

Desperados mot I Thought It was Forever

Shirley’s Angels vs Pernilla Andersson
Schlagerdamer har ju varit ledordet det här melodifestivalåret, så det finns väl ingen anledning att misstänka att Pernilla Anderssons P4-söta countryballad skulle sätta krokben för tävlingens tre hetaste MILFar i Shirley’s Angels? Jo, tyvärr. Fast hjärtat säger I Thought it was Forever hela vägen, så tippar hjärnan ändå Desperado

I ett eventuellt balladmöte har vi egentligen ingen stor favorit (vi ser det lite som att en bra låt från övre halvan och en sämre från den undre kommer gå till Globen istället för två bra denna veckan…) men tror och hoppas nog att Pernilla drar det längsta finalstrået.