– Med mitt PrEP-verk, NSA, vill jag lyfta medvetenheten om PrEPs existens då jag utanför gay-communityn ofta möts av förvåning när jag berättar om att det finns ett hiv-vaccin på marknaden. Jag menar också att verket kan ses som en metafor för tillvaron på våra bög-dejtingappar, där vi kontaktsökande med fingrarna mot pekskärmen ständigt scrollar runt i jakt på mer eller mindre flyktiga kontakter i en konstlad omänsklig community. Det är lätt att bli alienerad för mindre, samtidigt som det heteronormativa tvåsamhetens begränsade jordeliv inte heller alltid lockar, säger Henrique Norman, vars konstnärsskap syns här.

Verket kommer nu att vara en del av Queers at HDK-Valands Queer Salon där Amel Aili, Anna Alex Karlsson, Camilla Lohmann, Emilia Hilke, Filippa Axelsson, Jakob Niedziela, Kim Simpson, Leo Mario Mandaric , Melissa Messi, Still Sam, Silas Lilo Jensen, Smilla Weber och Henrique Norman ställer ut.

Queer Salon är en uppföljning på vårterminens succéutställning av queerstudenter. Genom ett ”Open Call” till alla studenter från skolan uppmanade man till inskick av konstverk till salongen. Så nu blir resultatet av detta en gemensam utställning med konstverk av konstnärer från flertalet olika program på både kandidat- och masternivå (fri konst, textil, fotografi och keramik) som arbetar med tekniker som video, keramik, skulptur, fotografi, textil, text och interaktivt.

– Med utställningen vill vi Queers at HDK-Valand ta vara på våra queera erfarenheter och låta dessa komma till uttryck och bli ett naturligt inslag i skolans miljöer. Samarbetet kring utställningen innebär också att vi knutit nya kontakter och byggt en queer community över programgränserna så att vi förhoppningsvis kan föra traditionen vidare, så att vi queers även i framtiden kan komma till tals och visa vad det innebär att göra konst utifrån ett queerperspektiv, säger Henrique Norman till QX.

Galleri ROTOR2, Teatergatan 5, Göteborg. Fredag 1 nov: Vernissage at 16.00-22.00 (även konsert med Raymonde Gaunoux), lördag och söndag 12.00-16.00. Mer info här