Det har tagit tid men nu ska ett av husen i det gamla Pågen-området i Malmö bli Alié House. QX skrev tidigare under sommaren om Pierre Alatbehs ambitioner som nu blivit verklighet, detta med hjälp av teaterregissören Remi Tawose.  När Remi läste om Pierre i Sydsvenskan tog han kontakt med honom.

– Remi och flera andra gav mig kraften att fortsätta kämpa. Men det hårda arbetet börjar nu. Nu måste vi få hjälp av vårt community att fylla huset och få alla som bryr sig om kultur och community att ställa upp, säger Pierre till Sydsvenskan.

Huset ska alltså fyllas med organisationer vars värderingar är i linje med Alié House och konstnärer som vill skapa. Filmskapare, yogalärare och smyckesdesigners eftersökes. Jobbar man med musik ska man ha i åtanke att det kommer krävas hänsyn för andra kreatörer. Det inte är den bästa platsen att vara högljudd på säger Pierre i intervjun.

Men det viktigaste är att dela Alié House värderingar.
– Man måste inte vara queer eller kvinna, men man måste uppskatta och värdera denna community. Vi tror på att föra människor närmare varandra och det här ska vara en trygg och kärleksfull plats att arbeta på, säger Pierre Alatbeh till Sydsvenskan.

Tanken är att kreatörer ska betala hyra för sin arbetsplats för att inte behöva förlita sig på bidrag och stipendier då både Pierre och Remi anser att det är för riskabelt. De hoppas ändå få bidrag och stöd från Malmö stad. I slutet på intervjun säger Pierre att han hoppas att staden och politikerna blir en del av communityt.

Aktivitetshus riktade till hbtqi+communityt finns sedan en tid i Göteborg med Regnbågshuset. I Stockholm arbetar, med stöd av staden, ett privat initiativ med att bygga ett aktivitets- kultur och festhus i Värtahamnen, House of Q.