Dragduon Ceviche de Chocho och Brenda Mandlar i Tuck O´Hej bjuder på en lipscync smackdown på fredag och vinnaren får 5000 kronor.

Ceviche de Chocho, vad händer på fredag?
Tuck O´Hej har en halloweenfest med något alldeles extra, en lipsync smackdown. Vi har fått in en massa ansökningar! Det blir 12 artister som uppträder och tävlar och det blir väldigt olika slags artister.

Det finns ett pris på 5000 kronor!
– Det känns som en siffra som motiverar till att vara med. Men vi har också priset för att stötta dragartister. Vi vill att personer ska kunna investera i drag men också få en chans att uppträda på scen. Och när pengar är involverade är dragqueens lite mer intresserade av att vara med (skrattar).

Vilka är det som får chansen att uppträda på Tuck O´hej?
– I grunden fokuserar vi på att boka POC (people of colour)-artister och gender nonconforming personer. Det är ju en vit majoritet i det här landet och det är ofta schlagerdrottningar som blir bokade. Vi vill boka in olika slags artister och har haft dragkings, burleskartister men också live sång på scen. Det ska finnas plats för alla.

Vilken skräckfilmskaraktär hade Tuck O´hej bokat in?
– Vi hade bokat Art the Clown från Terrifier filmerna. Han är läskig men också camp, han hade kunnat hitta ett sätt att ”gag the audience”, och gjort något komiskt man inte förväntar sig (skrattar).

Varför ska man till Tuck O´hej på fredag?
– Därför att det kommer bli en underbar show. Och för att stötta lokala dragqueens. Det kommer även finnas en tävling för bästa outfit i publiken och man kommer kunna träffa härliga personer och skratta mycket. Jag och Brenda kan aldrig vara seriösa (skrattar).

Event poster