I helgen inleds höstens stora festvecka, där Halloween, som egentligen infaller den 30 oktober, börjar firas redan den 25 oktober och slutar först den 3 november.

Moxy utlovar inte bara en het Halloweenfest på lördag, utan den är ”Hot Hot Hot” och klassas som ”årets lebbigaste fest”. Pris blir det för bästa kostym och musiken levereras av Fride, Austinat liksom Ödmjuk Hybris. Dessutom tar Cissi Ramsby hand om karaoken. Och är ni riktigt kära plus kanske tagit några ”Slippery Nipple”-shots så kanske ni hamnar i stolen hos Ninnileo och Kellin som i tio års tid har tatuerat i sin studio i Karlskoga. Nu är de hos Moxy för att göra vackra donnor om möjligt ännu vackrare.

På fredag är det dags för Stockholm Leather Social XXL! För första gången landar det ambulerande lädergänget på självaste SLM. Läderbög-klubben som senaste tiden doftat grand succé, inte minst i helgen som gick då ett knökat Slakthuset tog emot över 700 killar från hela Europa.

– Med XXL så vill vi samla den bredare queera lädergemenskapen under samma tak så att våra besökare efter ”social:en” inte ska behöva dela på sig för att gå till olika separatistiska klubbar, säger initiativtagaren Erik Nilsson till QX.

Klockan 20 öppnar SLM sina portar och klubben är öppen för alla fetischintresserade. Inget krav på dresscode eller medlemskap men entré 30 för helårsmedlemmar i SLM och 60 för icke medlemmar. För det får ni förutom att träffa kul folk även dansa till Dj Jussi F från finska HOMOTEKNO och för er som vill få era kängor och stövlar putsade finns Bootblack Havoc redo.

Leila K är tillbaks på Stockholms gayscen. På fredag är det Guldrummet som har nypremiär. En klubb som drevs av Navid Kabiri och som han nu drar igång igen efter att ha slutat på Club Backdoor. Fredagens Guldrummet Halloween-party har förutom legendariska Leila K på scen DJ-uppställning på House/Tech-golvet med Marcus Ullmarker och MS.K själv medan Pop-golvet sköts av Amor och Paradiset. Leo B. är med på Eurovision och sing a long-golvet.

Halloweenfirandet hos Club Backdoor sker först nästa helg, närmare svenska Allhelgona. Men Tuck O’Hej har till bjudit in 12 dragqueens till en Halloween Lipsync Smackdown. Get ready!

Månadsklubben Hot Stuff är tillbaka nu på fredag. Under styrning av Mohamed Touzari blir halva Södra Teatern en gayklubb även denna månad (och varje löningsfredag framöver). Den ”urbana musiken” står Alexi och Karani för medan pop-golvet styrs av Martinsap och San Sebastian tar emot gästerna i foajén. Kvällens drugor är inga mindre än Cloudya Cloud, Micchi May och Lena BH.

Hos Rågsveds krog – en av stans mest engagerade hak – är det två veckors Halloween-tema. Nu på fredag och lördag Vampire’s Ball som nästa helg följs av Hauted House Halloween. Ta tricken till Rågsved i full Halloween-utstyrsel och festa loss från 21.

Hos Bakfickan Mälarpaviljongen blir det Bingobrunch med Leo B. denna söndag efter att DJ Daddy Issues spelat fredag kväll och Marcus Ullmarker på lördag. Nästa lördag, 2 november, är det dags för Bakfickans Halloweenfirande som styrs upp av Imaa Queen.

Secret Garden firar Halloween både nu på fredag och fredagen den 1 november. Sam Silver skrämmer gästerna och det utses bästa och näst bästa kostym! Så hem och rota i garderoben efter det läskigaste du kan komma på att ha på dig!

Öppet är det såklart hela helgen på såväl Side Track som The Blue Oyster Bar även om de i skrivande stund inte kommit på om och i så fall hur de skall skrämma upp gästerna!