Såg du SLM-gänget i Pride-paraden tidigare i år! Nu blir det dags att dra på läder- och gummikläder, puppy-masker och army-boots igen!

Det är den 46:e gången som SLM Stockholm bjuder in till Baltic Battle. En fest som från starten 1978 faktiskt var just ett Östersjö-slag då det var ett gemensamt arrangemang mellan den finska och svenska, och faktiskt även övriga nordiska, läderklubbar.

Idag är det bara Stockholm som står värd, men nog flyger och turar sig finländska deltagare fortfarande till Stockholm för att festa loss i dagarna tre även om de sedan lång tid dessutom i augusti har sin egen stora läderfest, Finlandization.

I år ser det ut att bli rekord med gäster på Baltic Battle så vänta inte till sista sekund om du vill festa på lördag kväll. Det är i dagsläget ”få kvar” men även om Baltic Battle aldrig sålt slut så ser det ut att närma sig det i år. Det går alltså inte att fixa biljett i dörren!

Östersjöslaget startar redan på fredag på klubblokalen på Söder, dit alla förköp är slutsålda. Du kan som medlem komma in men räkna med att får hänga i kön länge. En ut en in kommer gälla. Dj på SLM är Bernhard. Ett sätt att spana in vad det är som kommer till lördagens stora fest är annars att hänga på Side Track som såklart kommer vara knökat hela helgen med käkande och birande läderkillar.

Lördagens stora fest arrangeras på den numera invanda Baltic Battle-lokalen Slakthuset. DJ under kvällen är DILF, Andyground och Andemon. Utöver stort dansgolv finns en stor bar och så klart lekutrymmen.

Som alltid i SLM-sammanhang är det krav på hur man klär sig. Det betyder att klubbens alla stilar funkar, men inte det de kallar ”baskravet”; ”Jeans med t-shirt eller linne fungerar inte! Jeans fungerar som del i skin-klädsel, med läderchaps, eller med en läder/gummitop/väst.

De godkända klädstilarna hittar du här.

På söndag är det öppet i klubblokalerna. Bra läge att coola ner och passa på att hylla alla de volontärer som ser till att klubben håller öppet och Baltic Battle festen byggs upp och inte minst packas ihop!

Glöm aldrig att SLM driva av icke betalda hjältar. Eventuellt fjös-gnällande löses genom att du istället själv ställer upp och jobbar!

För dig som inte är van vid läderscenen kan det vara bra att läsa detta en extra gång: ”Generellt accepteras inte kläder med tryck. Undantag gäller för märken som är accepterade inom fetisch-scenen, exempelvis Fred Perry och Alpha Industries. Tröjor med tryck från vårt  community accepteras ofta.

Alla gillar inte starka dofter av parfym, aftershave, deodorant etc. Använd något diskret när du går på klubben för att visa hänsyn till de gäster som gillar kroppens egna dofter.

Förutom Baltic Battle håller Climax Club fest något slakthus-kvarter längre bort i Hus7 på fredagskvällen. Climax Club är en festarrangör som samlas ”freaks”, alternativa queers som älskar Goth, punk och darkwave snarare än gayklubbarnas mer pop och house-inriktade toner. Club Climax ingår i samma arrangörsgäng som även står bakom kinky-klubben Batshit och sapphiska klubben Lilith.

Nästa helg är det Malmös tur att husera Climax!

Kvar i området intill Tele2-arena, eller snarare under arenan, så är det såklart Club Backdoor som samlar regnbågsfolk. Fredag med Klubb Annemarie där Dyslexia står på scen och musik spelas av Emilio 23-02 för att sedan tas över av Leo B. fram till stängning. På lördagen är det Dj Paradiset som startar och Dj Linus som avslutar natten. Vem vet; kanske kommer några Baltic Battle-män över frampå småtimmarna för att pröva the Backdoor!