Ikväll fredag är det dags igen för klubben Soak Me. En klubb där artisten ELI (tidigare Beatrice Eli) uppträtt med ny musik. Klubben har bjudit på dansakter och massvis med konst. Musikmässigt bjuder Soak Me på dancehall, elektronisk musik och hip hop. QX har pratat med arrangörerna Sara Mahamad, IJ Bengtsson och Josefine Istermaa.

Vilka är Soak Me?
Josefin: Konceptet föddes ur ett projektarbete. Till en början var det ett konstkollektiv men vi fick en förfrågan om att ha ett klubbtillfälle och vi kände att vi ville starta upp något nytt.

Vad kan man förvänta sig av kväll hos er?
IJ: Allt! (skrattar) Men mycket fokus är att publiken ska trivas och må bra. Både psykiskt men också fysiskt. Vi jobbar mycket med själva rummet och hur den känns. Det är väldigt genomtänkt med ljus, ljud och konsten som hänger på väggarna.

De berättar att klubben är en blandning mellan konst och klubb där de bjuder in olika kreatörer, konstnärer och DJ:s som inte nödvändigtvis är etablerade.

Josefin: Vi vill ge många möjligheten att vara med. Vi lägger ner mycket arbete på att alla som jobbar med oss också ska vara queer. Inte bara publiken.

Hur tänker ni kring säkerhetsaspekten i era event?
Sara: När vi bokar vakter har vi alltid ett möte med dem innan. Vi frågar efter erfarenhet och ser till att de förstår vad ett queert rum innebär. Det är väldigt viktig att skapa ett tryggt rum för alla och vi är väldigt måna om att inte släppa den kontrollen.

När de ska beskriva Soak Me med tre ord säger de, kärlek, eufori och knäppt bra.

Sara: Jag festar endast på Soak Me, annars ligger jag hemma och kolla på film (skrattar)