”Kartik och Aman är det till synes perfekta paret, det har allt – det perfekta förhållandet, en fin lägenhet och bra jobb. Men när Aman åker till Sverige på en fotokurs så sätts deras förhållande på prov och frågan är om deras förhållande kommer stå pall”

Där har ni delar av handlingen i filmen Kuch Sapney Apne. Och när Aman i filmen besöker Sverige träffar han den svenska blonda killen Stefan, spelad av Teodor Wickenbergh.

Hej Toeodor, du är med i film Kuch Sapney Apne, berätta hur gick det här till?
– Jag såg att den svenska filmproducenten David Färdmar sökte efter en svensk kille till en internationell gayfilm och bestämde mig för att söka, jag hade precis brutit foten på en audition så jag var sjukskriven och satt hemma på min kammare när jag fick mejlet att jag fått rollen. Först var jag rädd att jag inte skulle hinna bli tillräckligt frisk för att spela Stefan, men mirakulöst nog blev jag friskförklarad bara en vecka efter att jag fick mejlet.

Berätta vem är du?
– Jag är 27 år gammal och är en sångare, dansare och skådespelare som bor i Stockholm Jag frilansar mestadels som musikalartist, men har även börjat giga som min dragpersona ”Teodora Adora”, senast i Uppsala Pride. Jag kommer även göra en show den 25e oktober med Svenska Kyrkan, men det kan jag berätta mer om vid ett senare tillfälle – showen heter The Gay Agenda och jag gör den tillsammans med min kompis Nils Axelsson.

Teodor är själv öppet gay/queer eller som han själv säger ”i en process av att kalla mig genderfluid”.

I filmen, som delvis är inspelad på gaybaren Sidetrack, spelar Teodor en gaykille som heter Stefan och som träffar en indisk kille, Aman, som går en fotokurs i Stockholm. Aman har en pojkvän, Kartik, hemma i Mumbai, men när Aman möter Stefan i Stockholm sätts förhållandet med Kartik på prov…

Berätta, hur var det att spela in ”Kuch Sapney Apne”?
– Det var roligt att få träffa hela den indiska teamet och se hur de jobbar, och att få jobba med Satvik som alla mina scener är med. Det var också roligt att få spela ”the other woman” och försöka gestalta min karaktär som en verklig människa med både positiva och negativa sidor.
– Att göra film är något jag alltid drömt om, så det var otroligt roligt även om det skiljer sig extremt mycket från att stå på scen. På scen har man större kontroll över ”det publiken ser” medans det i film är så många fler parametrar som klippning, eftersynk, vinklar och olika tagningar som andra bestämmer över.

Förutom filmen Kuch Sapney Apne har Teodor hunnit med en hel del annat.

– Jag har varit med i musikaler som Funny Girl på Malmö Opera, Spelman på taket på Stockholm Stadsteater och senast var jag med i Kinky Boots på Säffleoperan. I vår ska jag vara med i Kinky Boots igen på Uppsala Stadsteater och spela en av änglarna och även vara understudy till Martin Rhede Nords ”Lola”.

Hur känns det inför premiären idag?
– Det känns lite pirrigt att få se hur allt blev särskilt eftersom det är en indisk produktion med annan kulturell kontext för filmskapande än det vi har i Sverige. Men mest känns det fantastiskt kul!

David Färdmar, det är du som castat Teodor till den här indiska filmen, berätta?
– Jag blev kontaktad av den indiske regissören Sridhar Rangayan förra sommaren då han hade planer att spela in en del av sin nya film Kuch Sapney Apne i Stockholm. Där fanns det en karaktär, Stefan, som var en svensk kille i 20-årsåldern som skulle vara huvudkaraktärens ”Swedish Love Interest” i några scener. Jag läste de scenerna och tog kontakt med några skådespelare som jag tyckte kunde passa för rollen och för det här projektet. Tio stycken fick göra selftapes med några utav scenerna, och Teodor var den som regissören kände passade rollen som Stefan allra bäst, så han knep den. Det blir dessutom Teodors filmdebut så det känns extra skoj. Jag har inte sett mer än trailern, så det ska bli jättespännande att se hur slutresultatet blev nu på visningen under Cinema Queer-festivalen ikväll.

Cinema Queer, Konträr, Östgötagatan 33, kl 16.30
Biljetter på cinemaqueer.se