.
Farewell” bygger på verkliga händelser som hände i början av 80-talet och som såsmåningom ledde till Berlinmurens fall. Filmen är regisseras av Christian Carion och spelas just nu in med stjärnor som Willem Dafoe och Emil Kusturica. Christian Sandström tolkar där en FBI-agent, ytterligare en annorlunda roll för honom.
Hans karriär började faktiskt i Sverige med tv-serien ”Hotel Seger”, såpoperan som visades i kanal 5 i början på 2000-talet och i Finland har han nu huvudrollen i filmen ”Sanasaattaja”, där han spelar sonen till en historieprofessor som oväntat dör och där Christians karaktär börjar ta reda på den mystiska sanningen om sin far och hans arbete.
– Som skådespelare tycker jag om att göra olika typer av roller, säger Christian som förutom med film och tv-serier även jobbat en hel del med teater.
– På Kotka stadsteater var det faktiskt så en gång att min mamma inte ens kände igen mig på scenen, säger han och ler och betonar att för honom är research-arbetet inför en roll väldigt viktigt och att en skådespelare han har väldigt stor respekt för är Peter Stormare.
– Han är trovärdig i varenda roll, säger Christian.

Christian har spelat bög en gång men det är en roll han som han lite ångrar.
– Det var en så klichéaktig karaktär. Det är ofta det skall finnas ett gaytema med nuförtiden men det blir inte alltid rätt, menar han.
– Bögar är också människor som lever precis hur som helst och alla är inte stylister. Varför inte exempelvis en film med en gay polis i huvudrollen?
Sedan ser han en viss skillnad på Finland och Sverige.
– I Finland så kategoriserar vi folks sexualitet på ett helt annat sätt än i Sverige. Själv tror jag vi alla är lite bisexuella.

När vi ändå är inne på skillnader mellan brodersländerna så skrattar han till och säger att svenska män är vackra men ytliga och de finska är fula och djupa.
– Fast de finlandssvenska männen är vackra och djupa, ler han.

Drömmen för Christian själv är en fortsatt internationell filmkarriär och han har nyligen skaffat sig en agent i London.
– Det är mycket konkurrens inom skådespelarbranscen, säger han.
– Jag skulle verkligen vilja satsa på att gå vidare.

Så snart kanske vi får se Christian som gaypolis i en internationell film.