Elva låtar ryms på plattan och Fredrik Kempe har varit med på sex av låtarna (inkl. Hero). Eftersom jag gillar hans låtar så kan jag inte låta bli att undra hur plattan låtit om han gjort vad Orup gjorde för Lena och skrev hela plattan åt Miss P.
Men whatever.
Eftersom jag bara hört låtarna en gång är det förbannat svårt att bilda sig en uppfattning om hur bra plattan egentligen är. Mitt första intryck är att det är en rätt stark och välproducerad blandning, men att låtar i stil med Hero saknas. Skivan öppnar dock väldigt bra med starka danspoplåten Bullet, och jag hade verkligen önskat mig minst en till låt i samma genre. Bullet kan bli en stor hit med lite tur och ordentligt pluggande i radio.
Resten av plattan bjussar på bra radiopoprock som jag är övertygad växer betydligt när man får sätta sig med skivan och köra igenom den ett par gånger. Avslutande balladen Black & blue (också Kempe), är också en riktigt bra låt som måste nämnas. Charlotte sjunger fantastiskt och mot slutet reser sig armhåren.
Charlotte ser grymt popstjärneläcker ut i bookleten till cd:n, och jag är övetygad att det här kommer att tillfredställa många. Ge den bara ett par lyssningar och förvänta er inget schlageralbum.

Bullet
Skivan öppnar väldigt starkt med en planerad singel. Bullet är signerad Kempe och är för mig en solklar uppföljare till Hero. En dansrockig poplåt med en oh-oh-refräng stark som berg. Så här borde fler låtar på skivan låtit…

Hero
Melodifestivalvinnaren är såklart lika bra som alltid…

Addicted
Enligt rykten är detta nästa singel. Lite obegripligt eftersom låten efter en första lyssning är rätt ljum. Visst, det är en snyggt producerad radiopoprock-låt, men mig ger den ingenting. Bör inte en uppföljare till en schlagervinnare vara starkare än så här? Ännu konstigare blir det när jag ser att låten är skriven av gänget som skrivit bra låtar som Hur svårt kan det va?, Alla Flickor, Om natten och Kalla nätter.

Remedy
Gitarrdriven poplåt i midtempo. Snygg melodislinga som sätter sig efter en lyssning. Låten är för övrigt signerad gamla Brainpool-frontmannen Jan Kask

Show me a mountain
Ännu en Kempe-låt. Schysst pop med dancebeat där körerna växer mot slutet. Kan nog växa, men första intrycket är att låten skulle kunna ha blivit starkare än vad den egentligen är.

Appreciate
Här är låten som är signerad killarna som skrivit åt Celine Dion & Backstreet Boys. Den är inget märkvärdig melodimässigt men har en fin text om att ta tillvara på livet och uppskatta sina nära och kära. Hade platsat som ett icke-singel-spår på ett BSB-album och har nog ett liv på andra sidan Atlanten (om den skulle få chansen)

Holy man
Liten favorit. Skönt svängig poplåt med kul text där Charlotte frågar den helige mannen om varför kärleken inte funkar. Snyggt producerad låt som man skulle kunna barfotadansa till medan nån polare spelar bongotrummor(!).

A lot like love
En midetempoballad som skulle kunna ha varit ett spår på en av de senare A-teens-platta d(där kvartetten verkligen försågs med BRA svenskproducerad pop). Låten växer grymt och har under slutsekunderna blivit en av mina favoriter på plattan.

Not alone
Vet inte varför jag tänker på Sandra Oxenryd när jag hör den här… Rätt snygg pop med dansdriv och en släng stråkar. Men nåt saknas och jag tycker att den är lite ljum…

Slowly
Kempe-låt (Henrik Wikström har också varit med på musiken…). Gitarrpop som kanske växer, men för mig är det här inget speciellt. Känner dock att jag vill ge den fler lyssningar…

Black & blue
Ballad signerad Kempe. En riktigt bra låt som griper tag och faktiskt låten som jag nynnar på när jag lämnar skinnfåtöljen på Universals kontor. Mäktig.