Låten är skriven av Elecktra själv (Robin Werner) och maken Jonny Werner och detta är fjärde låten som paret skrivit ihop. Låten är inspelad i Malmö och ett samarbete mellan Elecktra, Jonny Werner och Albin Loan.

– Den handlar om att ta en paus från vardagen och må bra med vänner. Jag hoppas att Nu korkar vi upp kan sprida lite glädje i tider som dessa, säger Elecktra till QX.

– När jag skrev den tänkte jag på mina gamla dragsystrar Fröken Vega, Carina DeSoleil och Babuschka. Hur vi rände runt på stan och skrattade åt det som hänt kvällen innan, tog en fika, handlade nåt nytt halsband och sen var man på det igen på kvällen. En tid då problemen var små. Idag känns det som att vi lever i ett hårdare klimat och hatstormar drabbar dragen med jämna mellanrum. På Nu korkar vi upp drömmer jag mig tillbaka till en lättare tid helt enkelt.

Så, en oundviklig fråga: Skickades den till Mello?
– Nej. Den hade inte riktigt varit rätt där. Däremot passar den i radio tycker jag. Vi har jobbat med körer och jag ”sjunger” mer här. Elecktra har liksom mycket jobb men inte många streams eller radiospelningar, men jag antar att man vill se hela förpackningen och inte höra min sköna sång (skrattar).

Var ser vi Elecktra härnäst?
– I helgen ser vi Elecktra i Klippan! Jag ska premiärspela låten under deras familjedagar. Sen spelar jag in ett barnprogram för SVT som kommer ut senare och så är det ju Elecktras Halloqueenfest på Moriskan i Malmö den 1 nov. Där ska vi ju korka upp tillsammans!

Din Drag Race Sverige-syster Vanity gjorde utlandskarriär, när åker Elecktra iväg?
– Aldrig. Jag ser inte min humor komma fram på engelska och jag kan inte vara så spontan och rolig som Vanity är. Jag är så glad för hennes skull och för det hon gjort.

Vad korkar du själv upp i glaset i höst?
– Nu får jag lugna mig med Aperol Spritz och Irish Coffe… Jag gillar cava och det behöver inte vara dyrt, bara det är lättdrucket. Men jag är noggrann att berätta för mina barnfans att man också kan korka upp läsk och annat barnvänligt i glasen.

Plastglas, det går inte för sig får vi höra i låten…?
– Nej, fy vad ”räligt”. Man hade kunnat tro att Elecktra tänker på miljön, men det är främst för att det är äckligt att dricka ur plastglas.

Och att dubbeldippa är inte heller ok?
– Nej, det är inte snällt i dessa förkylningstider.

Andra fest-no-nos: Hur är det med att komma först till en fest?
– Det är tradigt. Man vill ju göra entré om man klätt upp sig. Men man vill inte vara sist heller och kräva allt strålkastarljus. Nej, Elecktra är mittemellan och dyker upp lite lagom i mitten.

Vad känner du om att ta med en Noblesse-ask som gå-bort-present?
– Det är faktiskt roligt! Det är old school. Det, eller nåt trevlig doftljus.

Att komma utsvulten och glufsa i sig alla snittarna?
– Det är hemskt när det är otydligt! När folk skriver att det ”finns tilltugg”. Vad betyder det? Ska jag äta en skål med köttfärssås innan eller inte? Jag står gärna med snittarna under kvällen. Bara det inte serveras salta pinnar, det är det tristaste snackset.

Slutligen, hur känner du för personer som tar över musiken och bara spelar sina egna favoriter?
– Nä, det gillar jag inte när andra gör så det kan jag inte uppmuntra. Och jag blir så otroligt obekväm när de spelar mina låtar om jag är på en privatfest. Ute är det inga problem, då blir jag smickrad att många dansar, och allas ögon är inte på en. Men inte på privatfester, då blir jag så generad…