Hallå Natalie, hur kommer det sig att du är med i Robinson?
– Jag anmälde min fru till Robinson och så gick hon vidare, men så skulle hon springa maraton samtidigt som inspelningarna så hon valde det istället.  Så jag som är så impulsstyrd skickade in en film på ett totalt spontaninfall, och kom med! Ger jag mig in på nåt är det bara tuta och köra. Livet blir blir ju inte roligare än man gör det tänker jag. Jag ville visa mina barn att man vågar och inte ska känna sig begränsad. Går det åt helvete kanske man kan leva där med (skrattar).

Har du sett tidigare säsonger?
– Jag är ju uppvuxen med Robinson, och man såg ju de första säsongerna. Men sen har det inte stått så högt upp på min intresselista.  Jag fattade inte riktigt vad som väntade för jag trodde inte det skulle vara så mycket tävlingsfokus. Jag tänkte mer att man tävlar ihop som i gympan på grundskolan och inte att det var på liv och död, att det fanns folk som förberett sig på det här hela livet (skrattar).

Hur tänkte du när du valde dina kläder som du ska synas i nu framöver?
– Jag tänkte inte så jäkla mycket. Jag ville ha shorts med band i midjan för att inte visa stjärten i rutan. Jag köpte allt på second hand eftersom det är viktigt för ekonomin och miljön. Men jag införskaffade i alla fall en t-shirt i merinoull som anpassade sig till både värme och kyla, och det var ett klokt val. Jag gillar att leva det enkla livet så det var ganska skönt att ha samma kläder hela tiden.

Hur har det varit att se sig själv på tv?
– Allt det här kändes först väldigt gjort och att jag var tillbaka i annat i livet. Men samtidigt, jag har ju barn och jag ville ha koll på vad jag sagt och gjort i fall de blir ifrågasatta över nåt morsan gjort i tv. Så när jag började titta tyckte jag till och med att det var intressant. Bilden jag har av mig där jag ibland ser ut som en redig pudding och ibland ett vrak, stämde (skrattar).

Berätta om din första Robinson-vecka!
– Jag är med i de flesta situationer och ställs inför många val. Det var en hård jävla start som var annorlunda och kaosartad. Men har fått så mycket kärlek, otroligt mycket. Folk skriver uppmuntrande och fina ord, vilket känns bra.

Vad gör du när du inte är med i tv?
– Jag är socionom och jobbar med folk med svårigheter i livet. Jag älskar att jobba med människor. Folk är inte så endimensionella, det finns mycket potential i människor och jag vill stötta dem mot att bli sitt bättre jag.

Har du varit öppen länge?
– Jag är uppvuxen med mamma och pappa och syskon i en kärnfamilj och har alltid fått höra att det viktigaste att jag mår bra. Att jag får vara kär i den jag vill, bara jag är lycklig. Och det är en så liten grej vem jag delar säng med.. att det ens är en grej 2024? Jag blir kär i en människa och inte ett kön.

Du träffade en bra polare i Robinson?
– Ja, jag träffade Chris (Minchez) och vi blev jättenära vänner direkt. Jag kände att han var en hyvens person och det var ömsesidigt.

Du är tillsammans med din fru sedan åtta år tillbaka och ni har ett och halvt år som gifta, hur träffades ni?
– Vi är uppvuxna i samma by och har funnits vid varandras sida länge. Sen hamnade jag på krogen en kväll och på den vägen är det!

Och ni bor kvar i Kungsbacka?
– Ja, du och det är rätt grått här. Jag är ständigt rastlös så vi hade bestämt att bo i Spanien ett tag, och vi skulle flytta dit när jag kom med i Robinson. Så min fru drog själv till Spanien med ungarna och så drog jag dit efter Robinson. Och efter det känner jag första gången i livet att jag vill jag ha en grå vardag. Jag vet inte om jag mognat nu när man kommit upp i 35 för det är inte så dåligt med rutiner och fredagsmys?

Tänker man på sex på ön?
– Kort svar: Nej, inte överhuvudtaget. Det som fanns var en extrem längtan efter nära och kära. Och fett, som falukorv.

Vad saknade du mest?
– Helt klart barnen, frun, mamma, mina farbröder och mina vänner. Jag lever ett socialt liv och det var jättetomt när de inte var där. Sen saknade jag choklad, men det gjorde inte själsligt ont. Att inte följa barnen i vardagen gjorde däremot ont.

Morgonrock var din personliga sak, varför?
– Jag hatar att frysa, vara blöt och inte ha nåt att torka sig på, och jag vill inte lufttorka. Och det var ett bra val som också kunde användas som kudde och täcke. Jag hade lätt valt samma sak igen!

Namn: Natalie Tellin
Ålder: 34
Civilstånd: Gift. Har tre barn i åldrarna 3-14.
Yrke: Socionom.
Ser helst på TV: Jag sitter ofta och snarkar i ett hörn när resten av familjen ser på tv. Men jag gillar sånt som samlar alla, som Mello eller Robinson.
Den skulle jag vilja åka till en öde ö med: Det får bli morsan eller en nära vän.