Euphoria-skådisen Hunter Schafer är just nu aktuell i den tysk-amerikanska skräckfilmen Cuckoo. I filmen spelar hon 17-åriga Gretchen som lämnar sitt amerikanska hem för att bo med sin pappa, som just flyttat till en resort i tyska Alperna med sin nya familj. Men ganska snabbt märker Gretchen att något inte står rätt till i det lugna semesterparadiset.
– Skräck har alltid varit något jag älskat. Jag har en mycket speciell relation till det. Det fanns en tid i mitt liv när allt jag ville göra var att titta på skräckfilmer, säger Hunter i en intervju med The Standard och fortsätter.
– Jag letade inte efter skräck, men det här manuskriptet fann mig och jag älskade det.

Tidigare i somras publicerade ES Magazine ett inlägg på plattformen X som snabbt gick viralt. Det var en bild på House of Dragons-skådisen Emma D’Arcy, sida vid sida med en bild på Hunter. De skrev: ”Hunter Schafer och Emma D’Arcy vampyr-romcom när?”.

The Standard-reportern ställer därför 25-åringen samma fråga.
– Det skulle vara så häftigt. Åh herregud, ja! Jag tror inte att jag någonsin har träffat Emma i verkliga livet, men jag har sett grejer på internet. Det har funnits sedan starten av House of the Dragon. Folk har blandat ihop oss och jag tycker verkligen att vi har väldigt lika ansikten. Om det är en vampyrhistoria skulle det vara så coolt. Jag tror vi skulle kunna spela syskon.

Både Emma och Hunter, tillsammans med andra skådespelare som Bella Ramsey, Indya Moore och Emma Corrin, har banat vägen för en ny generation av trans och ickebinära talanger. För Hunter känns det väldigt viktigt att vara ”en del av den här rörelsen”.
– Jag känner att universum har gett mig dessa möjligheter och jag har fått möjligheten att ta dem eftersom det är något jag kan bidra med till världen.