Sitcomen om de fyra damerna i Miami är lite av en gayklassiker. Med skarp dialog, smarta storylines, och ett porträtterande av äldre kvinnor som faktiskt hade sex var Pantertanter banbrytande för komediserier. Serien tog ofta upp gayfrågor och skildrade dessa på ett väldigt fint och smart sätt.
The Golden Girls som serien heter i original gjorde stor succé under sent åttiotal och vann både kritikers och publikens hjärtan. Alla fyra skådespelerskorna, Bea Arthur, Betty White, Rue McClanahan och Estelle Getty, stöttade dessutom gayrättigheter och var för gayäktenskap.
I dag är det tyvärr bara Betty ”Rose” White som är i livet, och hon syns för närvarande i tv-komedin Hot in Cleveland (även den om fyra kvinnor som bor ihop).

Med tanke på den amerikanska högsta domstolen i dagarna på nytt prövar om det omdebatterade grundlagstillägget ”Prop 8”, om att äktenskapet bara kan vara mellan man och kvinna, strider mot grundlagen, så passar vi på att visa ett klipp från när Blanche och Sophia diskuterar just homoäktenskap. Blanche har precis fått reda på att hennes bror Clayton är homosexuell och vill gifta sig med sin snubbe. Hon är inte för den idén, men Sophia får henne på bättre tankar…

Avsnittet är skrivet av Marc Cherry, själv öppet homosexuell, som senare skapade succéserien Desperate Housewives.