QX kollade läget med Wonks hjälte och grundare Joe Nilsson inför firandet.

Vad händer på 10-årskalaset?
– På 10-årskalaset spelar DeeJay Jonny som har spelat som ”resident” nästan lika länge som Wonk har funnits. Och på lilla golvet spelar Carina DeSoleil från Cabaret Moulin och Francesca kör karaoke fram till 02. Det blir fullt upp!

Kikki uppträder också. Varför just Kikki?
Kikki uppträde på en regnbågsfest jag hade 2006 och det var en enorm succé och vi har funderat på fråga henne igen under en lång tid. Så jag började följa hennes twitter (som är fantastiskt rolig och underhållande) under hösten och det var då jag tänkte varför inte fråga Kikki om nyårsafton? Och nu kommer hon.

Vad är det roligaste som hänt under de här 10 åren?
– Det var svårt…. Det har hänt en massa roligt, men regnbågsfesten på Chokladfabriken 2007 där Lili & Susie uppträdde för första gången ihop på över åtta år var extremt kul. Och att sen att läsa en massa intervjuer där dom säger att just den spelningen är största anledningen till att dom återförenades känns stort.

Vad har betytt mest?
– Allt stöd från gästerna som följt oss vart vi än har flyttat. Vi har också ett grymt team som jobbar på Wonk nu. Det betyder enormt mycket, och det gör att det är lika roligt att gå till jobbet varje lördag.

Hur har gästerna tagit emot flytten ni genomförde i år?
– Mycket positivt. Det är alltid nervöst att byta lokal, och A2 och Crown är så olika så visste inte hur det skulle tas emot. Men Wonk har blivit större och bättre än någonsin!

Vem skulle du helst se som gäst på Wonk?
– Haha. Utan tvekan Eminem eller Marilyn Manson. Helst båda samtidigt! Ska jag vara mer realistisk så hade jag gärna sett Eric Saade.

Ni satsar på snygga bartenders och dj:s som sedan dyker upp i kalendrar, var hittar du killarna?
– Ja det har blivit så på sista tiden… Det är olika faktiskt. Just nu är det många som hör av sig, men vissa har jag hittat på Facebook. Hittar jag någon som inte är bartender så har jag bra kontakt med EBS i Malmö och skickar dom på utbildning(skrattar).

Ni är åter nominerade till QX-Gaygala, hur känns det?
– Att bli nominerad till ”Årets Klubb” känns otroligt skoj och stort. Även om Malmö är Sveriges tredje största stad så är det ganska litet om man jämför med Göteborg och Stockholm. Varje år tänker man att man inte bryr sig om nomineringarna. Ändå sitter man och väntar varje år på att dom ska släppas…

Kommer Wonk hålla 10 år till, och varför i så fall?
– Såklart. Det gäller hela tiden att utvecklas och inte vara rädd för att förnya sig. Samtidigt ska man inte ändra på något som folk gillar.

Hur är klubbklimatet annars i Malmö?
– Det finns en hel del gayvänliga klubbar som till exempel Babel. Vad jag personligen tycker saknas är en gaybar som man kan gå till sju dagar i veckan. Ett Torget i Malmö hade inte skadat.