DTM flyttar till Mannerheimvägen

Helsingfors, och en av Nordens, största och populäraste gayklubb, DTM, firade sin 19-årsdag i lokalerna på Stor Robertsgatan.
Nya lokalen blir på Mannerheimvägen 6 där legendariska nattklubben Mikando höll till redan i början av 1900-talet. På senare år har bland annat Kungliga Klubben och nattklubben Valvet haft sitt hem här och under 2010 renoverades lokalerna.
Den nya lokalen är betydligt mindre än nuvarande DTM och tar som mest 350 gäster.
– Men från fönstren kan man se Stockmans varuhus, sa restaurangchef Markku Valtanen, när han släppte nyheten i torsdags.
DTM har, likt flera andra nattklubbar i Helsingfors, haft svåra tider och resultatet förra räkenskapsåret var 144 000 Euro och året före det 85 000 Euro. Omsättningen har senaste året gått ned med 15,2%. Att man flyttar nu hänger samman med att hyresavtalet gått ut och att de nuvarande lokalerna är i behov av renovering.
De mindre, till efterfrågan anpassade, och om möjligt än mer centralt placerade lokalerna, har plats för en scen så som DTM har redan idag.
På Stora Robertsgatan hålls sista festen på nyårsafton. Sedan fixas de nya lokalerna, som ligger i närheten ytterligare två gayklubbar, Hercules och Mann Street, för att slå upp portarna den 1 februari 2012.