2010 års finska gaykryssning lägger ut i påsktid och har det tvetydiga namnet munaristeily (äggkryssning, men muna är dessutom smeknamn för herrarnas privata delar). Kryssningen startar från Helsingfors den 1 april men destination Tallinn. För de mest morgonpigga finns några timmar att rusa iland på innan båten återvänder till Helsingfors igen.

Dj Micky Friedmann spelar på finska gaykryssen i påsk

Satsningen är imponerande med superstjärnan Ultra Naté som huvudattraktion. PÅ scen bjuds även rysk show med Leonid som framför exotisk dans. Leonid kan du måhända ha sett på någon sändning av America’s Got Talent 2006 och 2007. Resan går mellan Helsingfors och Tallinn så självklart finns en estnisk klubb på plats; Angel. De kommer till kryssningen med såväl sina DJs som sina dansare.

DJ-programmet toppas av tyske balettdansaren och fotomodellen Micky Friedmann som prytt omslaget på bland annat bögarnas resebibel Spartacus och prestigefyllda fotomagasinet Blue. Från USA kommer Dj Twisted Dee med souliga toner.
Och i en egen avdelning på båten arrangeras klubben Stroke – endast för sjömän i underkläder och så ett eget rum med renodlat Houseparty.
Läs mer om resan (på finska och engelska) på arrangörernas hemsida: munaristeily.fi