Kalle, som är aktuell med boken Sexualkunskap för vuxna tar även upp sånt vi har glömt från skolans biologilektioner men som man kanske borde komma ihåg.

Hallå Kalle, sex är ett så stort ämne,  vad kommer du fokusera på under samtalet på måndag?
– På att synliggöra de osynliga reglerna som vi marineras i när det kommer till sex. Att vi tjänar mycket på att vara normmedvetna och kunna fatta beslut som är bra för oss och den eller de vi ligger med. Lusten och kåtheten ska vara den röda tråden om jag får bestämma.

Vad är den vanligaste saken som skolans biologilektioner utelämnar om sex, vad skulle du vilja lägga till i undervisningen?
– Lusten och chanserna som vår sexualitet kan ge oss. Det är stort fokus på riskerna och det borde vi undvika, typ klamydia och abort. Väldigt viktiga ämnen såklart men samtidigt är det väldigt lite om möjligheterna som sexualiteten erbjuder. Sen att det hela bara ska ligga på biologilärarnas ansvar att förmedla detta stämmer ju inte. Det ligger på alla lärares ansvar att arbeta med sexualitet, samtycke och relationer. Och det vill jag säga grattis till! Det är ett fantastiskt kunskapsområde att jobba med!

Vilken fråga skulle du själv vilja få rörande sex, men som sällan kommer på tal?
– Jag älskar att prata om känslor. Det vore kul om vi kan få till ett fokus på hur känslor kan hjälpa eller stjälpa det för oss mellan lakanen. Eller där vi väljer att ha sex. Ilska är exempelvis superviktig när det kommer till gränssättning. Nyfikenhet är avgörande för ett spännande utforskande av den egna och annans kropp. Eller ledsenhet när det inte går som en önskar. Känslor är information från oss själva till oss själva, och det är så värdefullt att undersöka.

Sex, relationer och när det skiter sig – en kväll om livet
Insläpp till foajébaren kl 17.30, start kl 19.00 (paus 19.30 för toalettpaus och dryckespåfyllning och det är ok att ta med sig dryck tillbaka in i salongen…) Åldersgräns: 18 år (13 med målsman), 240 kr, men gå 2 för 1 via denna länk. Lösen: SEX