På fredag nyöppnar Mälarpaviljongens bakficka på andra sidan Norr Mälarstrand. En restaurang som vår, sommar och september ut fokuserat på vegansk street food och i somras med lite mer fine dining vegetariskt.

Men nu för första gången så kommer Bakfickan Mälarpaviljongen att hålla öppet hela året ut.

–Det blir ett spännande, nytt projekt, svarar delägaren Marcus Ullmarker på frågan om hur han känner för hålla öppet även höst och vinter.

– Jag känner att vi fyller ett håll som lite har saknats under regnbågen av den här kalibern, säger han.

Bakfickan, som såklart redan fått en radda smeknamn, där Bakis är ett medan andra nog gärna överlåtes åt fantasin, blir en bistro med klassisk europeiska rätter.

– Jo, kärt barn har många namn, skrattar Marcus Ullmarker och berättar att nu i starten så kommer det bland annat finnas Pata Negra, Boquerones och Skagen som förrätt, svamprisotto, hälleflundra och kalvköttbullar till huvudrätt. En meny som kommer förändras och också erbjuda plat de jour.

– Det blir även mer betoning på bra viner och drinkar och med bra mat kommer vi kunna erbjuda en fin middagsupplevelse, säger han. Nu i starten planerar vi för middagar men sedan är tanken att även ha luncher och brunch.

Så som Mälarpaviljongen kommer det finns olika events även på Bakfickan.

– Vi kommer ha musikquiz, bingo och vissa kvällar DJs, berättar Ullmarker. Vardagar har vi öppet till 23, fredag och lördag till midnatt och jag tänker att detta kommer bli en efterlängtad mötesplats. Det kommer bli populärt både hos grannar och som en ”go to”-destination för gaypubliken som start på en utekväll.

– Det känns extra kul när vi nu har genomarbetat såväl vin, cocktail som matsidan. Det är en lång planering för att få till upplevelsen, berättar han och berättar att Christoffer Kinnunen syr ihop drinklistan med ”fantastiska drinkar”.

– Några med Mescal och så drinkar baserade på olika Gin-sorter, berättar Ullmarker.

Det är bordsbokning som gäller?
– Vi har 50 sittande inomhus, berättar han och lägger till att några drop in-platser kan finnas och barhäng kommer finnas.

Utomhus har Bakfickan en fantastisk prunkande uteplats på Ehrensvärdsgatan som även den har 50 sittplatser och när kylan kommer värmelampor.
– Vi planerar att ha den även som vinterterrass med fårskinnsplädar, dit vi kan locka folk från det populära promenadstråket utmed Norrr Mälarstrand för en varm dryck i vintersolen.

Hur är det med lokalen, har ni ändrat mycket sedan i somras?

– Vi har fräschat upp och satt upp en stor discokula!

Är det den som hänger på Mälarpaviljongen?

– Nej, skrattar Marcus,  den var för stor och kom inte in genom dörren.

– Det blir lite symboliskt därmed. Vi tar över stafettpinnen från Mälarpaviljongen och festen under renbågen fortsätter, avslutar han.

Nu på fredag den 20:e september klockan 16.00 öppnar Bakfickan och Ullmarker berättar att det redan bokats på bra.

Mälarpaviljongen har öppet fram till den 28 september och efter den traditionella avslutningen där det bjuds på soppa vid 16.00 och där Admira har release för sin nya låt vid 19 blir det efterfest på Bakfickan.

Så äntligen! Nu kan vi njuta av Mälarpaviljongen året om.