Det är svårt att inte tycka om Lovisa ”Laki” Karlsson. Känslan infinner sig direkt när jag möter henne på ett café på söder. Jag har, likt många andra, följt hennes liv på Youtube sedan de tidiga tonåren. Hon är rolig, jordnära och har en ödmjuk ”I don’t give a fuck”-aura. Hon är sig själv och man gillar henne.

Hur mår du?
– Jag mår bra. Och jag säger inte det bara för att det är det man brukar svara – utan jag mår faktiskt riktigt bra just nu. Jag var nyss på Asian head spa-behandling, har börjat på ett nytt jobb inom hemtjänsten, målat om vardagsrummet i färgen terracotta och är singel så ingen kan trigga mig (skrattar).

27-åriga Laki publicerade sin första Youtube-video för 12 år sedan. Rubriker som ”PMS”, ”Du är ful men ingen bryr sig” och ”Hur du kysser en tjej” gick snabbt hem hos Youtube-tittarna och det skulle inte dröja länge innan visningarna började sticka iväg.

Hon kallade sina fans för ”mina dubbelhakor” och fick unga tjejer att sluta skämmas över tabubelagda ämnen som sex, mens och psykisk ohälsa.

Det känns som att man vet så mycket om dig, men ändå så lite. Vill du berätta lite om din uppväxt?
– Är det sant!? Det känns som att alla vet allt om mitt liv, lite för mycket till och med, säger Laki och fortsätter:
– Jag växte upp på Gotland i ett litet bondesamhälle med en dålig bondeutbildning (skrattar). När jag var 15 år sökte jag in till Kulturama och flyttade in till min farmor i Stockholm.

Hur var det att flytta hemifrån så tidigt?
– Det gick bra, men jag hade odiagnostiserad ADHD så det resulterade i en hel del oordning hemma och jag började festa tidigt.

Hur kommer det sig att du började lägga ut videos på Youtube?
– Jag älskade uppmärksamhet och att spexa framför kameran. Eftersom jag brukade kolla på “hemma-vloggar” började jag också med det och blev helt besatt. Jag minns när jag fick min första lönecheck på endast några hundra kronor och blev helt överlycklig. Och på den vägen har det fortsatt.

Idag har Laki över 300 000 följare på TikTok och Youtube och över 200 000 på Instagram. I kommentarsfälten till hennes videoklipp skriver folk ”igenkänningsfaktor” och ”önskar att du var min vän”.

Varför tror du att du är så relaterbar?
– Jag tror att det är för att jag är så öppen med mitt liv. Jag lägger inte bara upp snygga bilder på Instagram. Ju mer sidor av mig själv som jag visar – desto mer finns det att tycka om och känna igen sig i.

Får du mycket hat?
– En del. TikTok är plattformen med hårdast klimat. Och det påverkar mig, speciellt när någon kommenterar mitt utseende. Jag vet att jag är en snygg tjej men det är klart att jag tar åt mig.

Laki driver även Hör Här-podden med komikern och skådespelaren Carl Tuleus, som QX tidigare intervjuat. Varje måndag delar podd-duon ofiltrerat med sig av sina liv där de pratar om alltifrån olycklig kärlek, sex, ätstörningar, beroende och tourettes.
– Vi hade följt varandra i sju år och pratade om att ses, men det var först förra året som vi spikade en träff. Det var skitkul! Vi käkade pizza och pratade om allt mellan himmel och jord. Då kom idén om att starta en podd, säger Laki och fortsätter:
– Och jag älskar det. Det känns mer som en hobby än ett jobb.

Men du! Du är bisexuell. När insåg du det?
– Jag har alltid gillat tjejer. Redan som liten var jag kär i en tjej på teatern. Förut kände jag skam men nu är jag helt bekväm i min sexualitet.

Vad skulle du ge ditt dejtingliv för betyg på en skala från 1 till 10?
– Det är inte ens på skalan (skrattar). Jag dejtar inte just nu och det är så jävla skönt. Jag har raderat alla dejtingappar. Men jag brukar se en hel del snyggingar på bussen och stan, men jag är för feg för att gå fram.

Hur är det att dejta som kändis? Påverkar det ditt kärleksliv?

– Absolut! Många känner igen mig, främst de tjejer jag dejtat. Jag vill helst dejta personer som inte vet vem jag är så att de kan bilda sig en egen uppfattning om mig som person, snarare än det de sett eller hört på nätet.

Har du haft någon mardrömsdejt?
– Om jag har! Och det är alltid med killar. Tjejer vet hur man beter sig (skrattar). En gång träffade jag en snubbe som var fulare än jag hade tänkt mig. När han sedan fick reda på vad jag gjorde sa han ”du är ju känd” och ”hur kan du matcha med mig”. När vi skulle säga hejdå försökte han kyssa mig och jag ryckte undan. Det blev så pinsamt.

Har du någon typ? Det här kan bli lite av en kontaktannons (skrattar).
– Jag dras till lugna personer med SJUK humor. Och jag gillar långt hår både på tjejer och killar. Androgyna drag är också något jag dras till då jag själv känner mig både maskulin och feminin ibland.

Du jobbar inom hemtjänsten nu. Hur kommer det sig och hur är det?
– Jag mådde dåligt av att bara arbeta med sociala medier hemifrån. Det kändes ensamt och jag kände mig nedstämd till och från. Jag blev tipsad av Carl att söka jobb inom hemtjänsten och det är alldeles underbart, säger Laki och fortsätter:
– Det har fått mig att må så mycket bättre. Det är som att vara hemma hos sin farmor varje dag. Vi spelar sällskapsspel och snackar. Det ger mig så mycket energi.

Vad händer nu i framtiden?
– Under vintern funderar jag på att åka runt i Asien på en solotrip. Kanske Sri Lanka, Thailand eller Indien. Vi får se!