Den här gången prövar hon ett nytt koncept och låter bara lyxrestaurangen vara öppen i tre veckor, från den 13 september till den fjärde oktober. Sedan stängs den för gott, oavsett hur bra det går.
– Det här är jättespännande och det lockar en ny publik, säger Anna Högkil.
Pop-up restauranger är hittills ett oprövat koncept i Sverige, men de har under en längre tid funnits utomlands, i bland annat USA och Storbritannien. Men nu får även Sverige en sådan restaurang. I tre veckor.
Tillsammans med den brittiske stjärnkocken Michael Wignall, vars restaurang The Latymer fått två stjärnor i Michelinguiden, öppnar hon restaurangen Dill på Södermalm.
– Vi ville ha ett namn som betyder samma sak på både engelska och svenska, säger Anna.
Men några dillrätter står inte på menyn, utan maten som serveras beskrivs som molekylär gourmetmat.
– Det är precis vad det låter som. Fine dining. Exklusiv mat helt enkelt. Nio rätters-meny.
Hur ska en kväll hos er kännas?
– Som magi. Stället är lite hemligt, men mycket snyggt.
Har du några fler pop-up-idéer?
– Haha! Det brukar jag ha. Men just nu har vi lagt ner mycket jobb på den här idén och vi tar det här först.
När öppnar du ett gayställe igen?
– Det vet man aldrig. Jag har funderingar, men var sak har sin tid.
Uppdaterad 2016-11-15
Hjälp oss att komma ut
För att QX som månads- och nyhetstidning skall kunna fortsätta ge röst åt regnbågssamhället i hela sin fantastiska bredd behöver vi ditt stöd!
Som prenumerant får du månadstidningen digitalt före alla andra och du kan även välja att få den hemskickad. Med ditt stöd kan vi fortsatt komma ut!