”Jag har förlorat min livskamrat som vandrat vid min sida”, skriver fästmannen Daniel Andersson, tidigare ledamot av Sveriges riksdag (S) och tidigare förbundsordförande i Hbtq+Socialdemokraterna på Instagram.

”Du hade så mycket att ge, till så många runt omkring dig, men så lite tid att ge den på. Igår kväll pratade vi om livet och dagarna som kommer, löftena för framtiden, hur kul det skulle bli att få lägga tiden på oss. Senare låg du mina armar, jag insåg vad som hade hänt, där och då fick du en sista kyss, min älskade man Thobias hade somnat in i mina armar”.

Daniel Andersson och Thobias Johansson på QX-galan 2023.

Till Expressen berättar Daniel att Thobias hade hjärtsvikt.
– Men de senaste undersökningarna visade att han hade bra värden. Det här är inget man tror ska hända en 34-åring.

Paret hade varit tillsammans i tre år och planerade in att gifta sig till helgen men på natten till fredagen hände det ofattbara. Thobias fick en hjärtinfarkt.
– Jag puttade till Thobias och frågade skämtsamt och han verkligen hade somnat så fort och undrade om han skojade med mig. Men då hade han fått en hjärtattack. Jag gjorde hjärt- och lungräddning och gjort verkligen allt som stod i min makt tills ambulansen kom. Men han dog i mina armar, säger Daniel till Aftonbladet.

”Igår kväll sa jag till dig, som alltid, hur mycket jag älskar dig. Samtidigt la jag min hand mot din kind och tittade dig djupt i ögonen som man gör på den man älskar”, skriver Daniel i inlägget.

Kommentarsfältet är överöst med kärlek och stöttande kommentarer. ”Finaste beklagar så så mycket”, skriver tv-personligheten Jasmine Gustafsson. ”Jag känner med dig. Jag förlorade min sambo, min. livskamrat, min person och mina två småbarns pappa i ett akut hjärtstopp för en månad sedan. Jag vet hur du känner och det är fruktansvärt”, skriver någon annan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Daniel Andersson (@ordforandeandersson)